https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Za spodbude podjetjem madžarske manjšine 330.000 evrov

27.02.2024 ob 10:30  

Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost je objavila razpis za spodbujanje naložb v gospodarstvu na območju, kjer živijo pripadniki avtohtone madžarske narodne skupnosti. Za leto 2024 je na voljo skoraj 332.000 evrov nepovratnih sredstev, ki jih bo zagotovilo ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj.

Gre za ukrep iz programa spodbujanja gospodarske osnove madžarske narodne skupnosti v letih 2021-2024. Sofinanciranje je namenjeno naložbam v nove proizvodne zmogljivosti ali nadgradnjo obstoječih v mikro, malih in srednje velikih podjetjih na programskem območju, ki zajema narodnostno mešana naselja v občinah Dobrovnik, Hodoš, Lendava, Moravske Toplice in Šalovci.

Najnižji zaprošeni znesek je lahko 10.000 evrov, najvišji pa 50.000 evrov. Prejeta pomoč je obenem omejena s pravilom "de minimis". Ta določa, da podjetje v zaporednih treh koledarskih letih ne sme preseči skupne državne pomoči v znesku 200.000 evrov oziroma 100.000 evrov, če gre za podjetje v cestnoprometnem sektorju.

Upravičenec bo moral za uresničitev naložbe zagotoviti vsaj 25 odstotkov lastnega deleža, ki ne sme vsebovati javnih sredstev. Poleg tega mora imeti prijavitelj med drugim na dan oddaje vloge na upravičenem območju vsaj 12 mesecev registriran sedež podjetja, poravnane finančne obveznosti iz naslova obveznih dajatev in drugih denarnih nedavčnih obveznosti ter ne sme biti v postopku prisilne poravnave, stečajnem postopku, postopku likvidacije ali prisilnega prenehanja.

Hkrati se bo moral zavezati, da osnovna sredstva, ki so bila kupljena s pomočjo sofinanciranja, naslednjih pet let ne bo preselil z upravičenega območja. Rok za oddajo vlog na sedež Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti v Lendavi je 22. marec, navaja STA.

Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.02.2024 ob 14:19 Hehehe gost

      Vedno eni in isti dobijo. Malo meni malo tebi.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.02.2024 ob 15:04 Karel K. gost

        Ta sistem katerega navajaš, je v Sloveniji folklora, ne samo na dvojezičnem območju. Vedno dobijo privilegirani, saj so ti razpisi namenjeni njim z namenom, da lahko preživijo, drugače večina njih ni sposobno z proizvodnjo pospkrbeti za svoje preživetje in rentabilno poslvoanje. Ta znesek 320.000 je zalo nizek, zato se bo med njimi vnel pretep, celo topovski udar se lahko zgodi.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.02.2024 ob 14:32 gost

      Tele vogrsku tudi ti se prijavi. Kao kometatur bedarij. Lejku kaj vnesiš.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.02.2024 ob 15:33 gost gost

      TELE STAROSLOVANSKO NEGA VOGRSKOGA VEČ AMPAK MAĐARSKA PO NAŠEM CESARJEV NEGA VEČ ZA VSE JE DENAR SAMO DREGNI GE TRBEJ MALO TEBI MALO MENI TAK JE ZDAJ PRI TEJ VLADI POD MIZO KA MOREŠ

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.02.2024 ob 17:27 gost gost

      Še dale do jih krmili z našimi penezi, nej jin še zadosta?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.02.2024 ob 18:12 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Okoli Kàrolya,nekaj blebeta o privilegiranih.Tak je s tem,tudi sam Károly bi bil privilegiran politični ,če ga ne bi zbcali levi in desni.Károly je eden redkih "naprednih",ki ni uspel.Vsi so prepoznali smrdečo rit,Kàrolyevo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.02.2024 ob 18:21 Drč gost

      Banda vse jim porinemo v rit. Naši Slovenci na oni strani pa so siromaki, Pa brezplačni vrtec za Deco, katera se bodo učila madžarsko, dajmo . To ni normalno,Slovenci pa delamo za minimalca in plačujemo davke ,da ga država da Madžarom

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.