https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški župan se je udeležil slovesnosti v Ingolstadtu

27.02.2024 ob 6:05  

Minuli konec tedna se je župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj udeležil slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku v Ingolstadtu.

Praznovanje slovenskega kulturnega praznika pri društvu Lastovka, ki so ga pred skoraj petimi desetletji ustanovili naši izseljenci v Ingolstadtu, je zmeraj posebno doživetje. Poleg župana Damjana Anželja so se ga udeležili tudi predstavniki pobratenega mesta Ingolstadt, slovenski konzul iz Münchna, poleg članov Lastovke pa tudi številni slovenski rojaki, ki živijo v bližnjih nemških mestih.

V kulturnem programu so nastopili pomurska ženska vokalna skupina Evterpe in učenci slovenskega dopolnilnega pouka.

Predsednica društva Jana Winter je ob tem povedala, da v Ingolstadtu živi že tretja generacija slovenskih priseljencev, ki se kot lastovke radi vračajo v svoja slovenska gnezda. S takšnimi prireditvami se trudijo ohranjati svoje korenine in svojim otrokom približati lepoto maternega jezika in kulturo. Župan se jim je zahvalil, da negujejo slovenski jezik daleč od domovine in ostajajo zvesti domovini svojih staršev in starih staršev.

Po kulturnem programu je sledila zabava z glasbeno skupino Zlata žila.

Župan Damjan Anželj in podžupan Timi Gomboc sta obiskala tudi nekdanjega dolgoletnega župana Ingolstadta in častnega občana soboške občine Petra Schnella, pobudnika prijateljstva in pobratenja med mesti, ki traja že 45 let.


Anželj se je prav tako srečal z vodstvom nogometnega kluba FC Ingolstadt 04. Generalni direktor Dietmar Beiersdorfer mu je predstavil klub in njegovo delovanje, ki letos obeležuje 20-letnico delovanja v tej obliki. Pogovarjala sta se tudi o možnostih sodelovanja mlajših selekcij s klubom NŠ Mura.

Foto: FB MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.02.2024 ob 6:12 gost

      Vsi samo hodijo drugje , doma je pa vse v razsulu .

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.02.2024 ob 7:32 MGYARHU gost

        Lendavskemu su na HU zaprli vsa vrata prej je bll na usaki procediji. Tu i tamo se mursko sredisce ide in do hotize se Razlog hinavcina EGO, razdori pletke prazne besede brez dejanj

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.02.2024 ob 6:41 Pohorčan gost

      Pa še tote posrane dres od mure nosejo naokole pa ka se tote nemce mislejo????

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.02.2024 ob 13:00 Merkatori gost

      Vijolična pederska je barva smrdljiva vam je Drava. Jebeš Maribor

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.