https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Moravskih Toplicah se je sestala delovna skupina za izgradnjo vzhodne soboške obvoznice

28.02.2024 ob 6:00  

V Moravskih Toplicah je včeraj potekal drugi sestanek delovne skupine za izgradnjo vzhodne soboške obvoznice. Tokrat se je sestanka udeležil tudi minister za naravne vire in prostor Jože Novak. Udeleženci sestanka so pregledali delo, opravljeno v slabih treh mesecih od prvega sestanka, največ pozornosti pa je bilo namenjene gradnji sebeborskega zadrževalnika.

Pomurski poslanec in koordinator delovne skupine Tine Novak je pohvalil napore članov in ostalih deležnikov, ki so v zadnjih tednih vložili veliko naporov v pospešitev postopkov za odkup zemljišč. »Predstavnik gospodarstva v delovni skupini Mitja Horvat je skupaj s predstavniki Mestne občine Murske Sobota opravil številne sestanke na temo odkupa zemljišč, kar je eden izmed predpogojev za začetek gradnje. Vsi vpleteni so zelo konstruktivni, in to me navdaja z optimizmom, da bodo odkupi v doglednem času realizirani. Od prvega sestanka opažam iskren dialog s strani države, obeh občin ter ostalih deležnikov,« je poudaril Tine Novak.

Vabilu na sestanek se je odzval minister za naravne vire in prostor Jože Novak. »Danes sem imel priložnost neposredno izmenjati mnenja s ključnimi akterji projekta. Dejstvo je, da regija to cesto potrebuje, pri čemer pa moramo upoštevati vse strokovne standarde. Če kdaj, smo se lahko v zadnjem obdobju prepričali, kako pomembno je, da ob večjih projektih upoštevamo pomen protipoplavnih ukrepov,« je dejal minister Novak in izpostavil, da bo ministrstvo za naravne vire in prostor tvorno sodelovalo pri izvedbi projekta.

Foto: FB Gibanje Svoboda Murska Sobota 

Sebeborski zadrževalnik je ključen protipoplavni ukrep oziroma pomemben predpogoj za izgradnjo obvoznice. Člani delovne skupine so si enotni, da se uredi suhi zadrževalnik z elementi mokrega. V tej smeri so v zadnjih letih potekale tudi vse aktivnosti. Da je to najboljša rešitev, se je strinjal član občinskega sveta občine Moravske Toplice in član delovne skupine Tomaž Gregorec. »Suhi zadrževalnik z elementi mokrega ni samo najboljša rešitev za občino Moravske Toplice, ampak za projekt kot celoto. V zadnjih mesecih je projekt vzhodne obvozne ceste Murska Sobota dobil nov zagon, zato ne smemo dovoliti, da bi se postopki zavlekli zaradi izdelave načrtov za morebitne nove oblike zadrževalnika. Strošek vsakega dodatnega meseca in leta, ko smo brez obvoznice, je za regijo bistveno višji kot morebiten prihranek pri izbiri cenejše različice zadrževalnika. Cesto potrebujejo ljudje, gospodarski subjekti in turistični delavci,« je izpostavil Gregorec.

Na pomen sebeborskega zadrževalnika je opozoril tudi podžupan Mestne občine Murska Sobota Jure Lang. »Zadrževalnik pred poplavami ne bo ščitil zgolj območja občine Moravske Toplice, temveč tudi obsežno območje Mestne občine Murska Sobota,« je povedal Lang.

Po besedah Tineta Novaka bo delovna skupina nadaljevala z aktivnostmi, ki bodo zagotavljale ustrezno dinamiko procesa. »Odgovorne pozivam, da čim prej dokončajo recenzijo sebeborskega zadrževalnika. To pričakovanje smo na sestanku jasno izpostavili. Prav tako ne smemo zmanjšati tempa pri prizadevanjih za odkupe zemljišč,« je dejal Novak in dodal, da delovna skupina svoje aktivnosti že usmerja tudi v pridobivanje vseh potrebnih soglasij in ostalih nalog, ki jih bo treba opraviti pred vložitvijo gradbenega dovoljenja.

Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2024 ob 7:28 gost

      Bravo mladi kader. Tako sedela. Kajti vsi keri so nesposobni in stari vec kot 40 let se naj unaknejo mladim sposobnim županom. Kajti ta mlajša generacija bo delala za občine in občane ne z svoje žepe kot to počnejo zdajšnji občinski šerif.

      11 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2024 ob 8:49 sobočanec gost

        Sedeti v Moravcih je lepo, delo bi lahko opravili kar na trasi ceste, bi se prej končalo !

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2024 ob 8:51 bitiga gost

        Ka pa te v sebeborcih poplavlja? Donava? ali narasli hudournik? Rejsan ste vsi za vrtec vred stemi ka so tam sestankali.

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.02.2024 ob 8:04 gost gost

      GOSPOD POČAKAJ KA ZAZNAJO KAK EVRI ŠELESTIJO PA MO VIDELI DOKLER BO TA VLADA OBVOZNICE NE BO DENAR GRE ZA ŽEL, POSTAJE PREKMURJE PA NIČ

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.02.2024 ob 9:46 Karel K. gost

      Sestali so se funkcionarji in se seznanili katere parcele bodo zajete v odkup. Zdaj bodo oni in njihovi podrepniki šli v akcijo, da bodo te parcele pokupili od barabij neveščih lastnikov po nizki ceni in jih bodo potem prodali državi za trikratno, petkratno ceno od tiste za katero so parcelo odkupili. Evri pač šelestijo, obvoznice pa še nekaj časa ne bo, dokler se ta vrtiljak ne bo zaključil. Tudi izsiljevali bodo lastnike in jim grozili, če ne bodo hoteli njim prodati te parcele. To je znano iz izkušenj v preteklosti.

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.02.2024 ob 17:37 gost gost

      TOČNO TO KK NA LIMANICE SMO ŠLI ŽE OB GRADNJI AVTOCESTE KAR TO NI

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.02.2024 ob 10:55 Pepa Pujsa gost

      Kje pa je gospod Čoba????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.03.2024 ob 19:14 gost

      A potrebujete obvoznico..zakaj že.. zaradi 4 turistov

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.03.2024 ob 19:15 Gorenc gost

      Obvoznica..a za 5 turistov

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.