https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Z odprtjem razstave in srečanjem županov grad na Goričkem odprl vrata

03.03.2024 ob 9:50  

Minuli petek je grad Grad na Goričkem ponovno odprl svoja vrata za obiskovalce.

Na dan odprtja je na sedežu Javnega zavoda Krajinski park Goričko potekalo pomladno srečanje županov občin v Krajinskem parku in predstavnikov slovenske manjšine na Madžarskem.

Po srečanju se je z odprtjem razstave »Kmečka opravila na likovnih delih« pričelo obdobje ogledovanja gradu z razstavnimi prostori. Razstava, ki jo je pripravil Pomurski muzej Murska Sobota, je na ogled v renesančnem palaciju gosposkega nadstropja. 

Obiskovalci si lahko ogledajo tudi razstavne prostore gradu, kjer so na ogled stalne zbirke in občasne razstave. V razstavnih prostorih gradu so na ogled originalni predmeti rokodelskih delavnic in domačih dejavnosti, naravoslovne razstave Krajinskega parka in območja Nature 2000 Goričko, poročno koncertni salon, grajska kapela, okrogla grajska klet z vini goričkih vinogradnikov in okrogla grajska trgovina s spominki in produkti goričkih ponudnikov.

V mesecu marcu vabljeni k ogledu od torka do nedelje med 10. in 16. uro. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

Foto: FB Javni zavod Krajinski park Goričko

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2024 ob 11:55 gost

      Vsi bi se ukvarjali z nekimi p.z.arijami , delal pa ne bi nihče

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2024 ob 12:36 gost

      200 občin bi morala država takoj zapreti. In to po hitrem postopku. Pa še državni svet. Kaji to so inštitucije kere so samo pobiralci davkoplačevalskega denarja. 200 občin je itak samo samo zato da imajo župani velike plače za nič dela in nobenega razvoja. Državni svet pa je sedež za propadle politike in propadle direkturje.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.03.2024 ob 14:42 Ani,45 gost

      Tej krajinski park samo škodo dela po prekmurje pa penaze z države vličej pa pamet solijo pizda njin materna!!!!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.