https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Panonski vasi potekala mednarodna zaključna konferenca projekta

07.03.2024 ob 6:05  

V torek, 5. marca, je v Panonski vasi v Tešanovcih, potekala mednarodna zaključna konferenca projekta H2O (Help to Opportunities), sofinanciranega iz programa Erasmus+. 


Konferenco so organizirali Ljudska univerza Lendava in Razvojni center Murska Sobota ob podpori Urada vlade RS za narodnosti in Združenja EPEKA. Namen konference je bil predstaviti projektne rezultate in raven zdravstvene pismenosti v 8 državah Evrope. Na dogodku so spregovorili predstavniki romske skupnosti in strokovnjaki na področju javnega zdravja, izobraževanja in socialne vključenosti iz desetih različnih držav, in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Velike Britanije, Srbije, Irske, Španije, Portugalske, Grčije in Slovaške.

Pomembne teme konference so bile osredotočene na pomen osnovne zdravstvene pismenosti v romski skupnosti za njihovo integracijo v širšo družbo, inovativne pristope k zdravstvenemu izobraževanju, vlogo kulturne občutljivosti pri javnozdravstvenih prizadevanjih ter vpliv izobraževanja na zmanjševanje zdravstvenih neenakosti med romskim prebivalstvom.

Tekom raziskave, ki je bila izvedena v okviru projekta, so ugotovili, da je veliko pripadnikov romske skupnosti še vedno diskriminiranih pri dostopu do zdravstvenih storitev. Vsled tega so k sodelovanju na konferenci povabili Združenje EPEKA so.p., ki je skupaj s partnerji predstavilo izsledke projekta PRESS, v okviru katerega so raziskovali primere diskriminacije pripadnikov romske skupnosti na različnih področjih. Na ravni partnerstva želijo nadaljevati z razvijanjem zdravstvene pismenosti pripadnikov romske skupnosti. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: FB Pučko Otvoreno Učilište Čakovec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2024 ob 20:11 Lendavski nadvojvoda gost

      Kaj ga serjete,Cigoji ne bodo nikoli mi .Amen.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.