https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nagrada za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke tudi pomurskemu podjetju

06.03.2024 ob 6:00  

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je za leto 2023 podelila štiri nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, najstarejša in najprestižnejša tovrstna priznanja v Sloveniji, ki jih podeljujejo že od leta 1969. Med nagrajenci je tudi direktor družbe Megras iz Murske Sobote Dragan Mešič.


GZS letos nagrade podeljuje 56. po vrsti. Namenjene so gospodarstvenikom, ki trajnostno ustvarjajo presežke, prejemniki pa se tako uvrstijo v družbo najvidnejših gospodarstvenikov, ki s svojim delovanjem pomembno sooblikujejo gospodarsko in družbeno okolje. Vključno z letošnjimi nagrajenci je nagrado GZS doslej prejelo 364 gospodarstvenikov in 30 gospodarstvenic. 

 

Podjetje Megras, ki ga vodi Mešič, je bilo ustanovljeno leta 1991 ter je prepoznaven in poslovno uspešen dobavitelj prirobnic na trgih Evrope in širše. Kot piše v obrazložitvi nagrade, je podjetje tudi v času kriz v zadnjih treh letih ohranilo stabilnost in celo izboljšalo prodajo. Veliko pozornosti so namenili krepitvi prodaje glavnega izdelka prirobnic obstoječim in novim kupcem s tržišč Nemčije, Avstrije, Italije, Turčije in Slovenije ter vzpostavitvi prodaje na novih trgih.

Megras, ki zaposluje 40 ljudi, po navedbah komisije za nagrade odlikuje tudi skupno razvijanje inovativnih rešitev z dobavitelji in kupci. V letu 2023 je ustvarilo 6,6 milijona evrov prihodkov ter 866.000 evrov dobička pred obdavčitvijo. V podjetju sistematično vlagajo v avtomatizacijo, robotizacijo ter digitalizacijo procesov proizvodnje, kar je opazno na vsakem koraku. V zadnjih treh letih so pridobili tri varilne robote in dva manipulativna. S prehodom na brezpapirno poslovanje in uvajanjem digitalizacije v proizvodnji si prizadevajo za večjo preglednost, zajem ter analizo obsežnih količin podatkov.

Nagrade za leto 2023 so prejeli še ustanovitelj in prokurist podjetja Siliko z Vrhnike Janko Koprivec, direktor družbe Roletarstvo Medle iz Novega mesta Robert Medle in direktor družbe Kolding s Prevalj Milan Košeljnik, poroča STA. 

Foto: FB Megras

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2024 ob 8:14 Karel K. gost

      Potrebno je upati, da bodo pri Megrasu po prejemu te nagrade uresničili vse zastavljene cilje, da se jim ne bo zgodilo kot se je to zgodilo Lendavskemu Sobočanovemu podjetnu Varis, da po prejemu nagrad pohval in nepovratnih sredstev, niso mogli uresničiti ciljev. Bomo videli, saj bo Pomurec zagotovo tudi o tem poročal.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2024 ob 9:04 gost

      Vse čestitke, pa še veliko uspehov!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.03.2024 ob 9:27 Karel K. gost

      To je presenečenje, istočasno pa pohvalno, da te nagrade niso dobili Pavlinjeki. Mislim, da je status njihovega zeta, vseslovenskega akademika Mitje Slavinca ogrožen, da tega ni uspel zrihtati. Zagotovo je bil deležen vsaj ostrega družinskega pogovora.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.03.2024 ob 10:10 Lendavski nadvojvoda gost

      Károly,še bršeš, ?Se vidi,da si socialni komunist,sicer izdajalec,kot Benko,ampak vendarle,nisi sam,Puconski ,priseljeni v Lendva(Kuharji,Jošarji,cerkveni Škaliči,Novaki..)so tudi izdaja slovenstva.Taki nas ,Slovence ,zatajijo takoj,vi smradi.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.03.2024 ob 10:34 gost

      Tebi slama brše v glavi zato takšni podli zapisi! 10:10

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.03.2024 ob 10:45 gost

      Te vse nagrajence gor držijo subvencije davkoplačevalski denar. Ko ta denar zmanjka pa v globino propada kot podjetje varis Lendava. Po enem letu razglasitve najboljše podjetje vse gre k vragu.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.03.2024 ob 11:58 Lendavski nadvojvoda gost

        Počasi,ne tako,direktorca ohranja stas in pojav.Kak podjetje prišlo tak odišlo.

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.03.2024 ob 12:04 Lendavski nadvojvoda gost

        No kmetavzarje Evropske hranimo mi delavci,pa posrance Zelenskega,alias nacije slovanske Ukrajince,Poljake,Hrvate,Bolgare...tudi.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.03.2024 ob 18:02 Lendavski nadvojvoda gost

      No,vi minusi,sem kar v velikem uspešnem občestvu podjetništva.Žrite se,bogomoljci.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.