https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Najzaslužnejšim vročena priznanja in nagrade Civilne zaščite

06.03.2024 ob 12:00  

V Gledališču Park Murska Sobota je včeraj, 5. marca, potekala osrednja regijska slovesnost ob 1. marcu – dnevu Civilne zaščite, ki so jo pripravili Štab Civilne zaščite za Pomurje in murskosoboška izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota.


Ob tej priložnosti so bila najzaslužnejšim organizacijam in posameznikom vročena priznanja in nagrade Civilne zaščite, ki jih je ob letošnjem prazniku podelil poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije. Priznanja sta na včerajšnji slovesnosti podeljevala mag. Martin Smodiš, poveljnik Civilne zaščite za Pomurje in Leon Behin, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje in namestnika poveljnika Civilne zaščite Republike Slovenije, ki je bil tudi slavnostni govornik. V imenu župana je zbrane goste in nagrajence pozdravil podžupan dr. Timi Gomboc.

Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije je za območje Pomurja podelil skupaj 42 priznanj Civilne zaščite, od tega: 

  • 7 bronastih znakov Civilne zaščite posameznikom in 1 bronasti znak organizaciji;
  • 23 srebrnih znakov Civilne zaščite, od tega 1 srebrni znak Civilne zaščite posamezniku in 22 srebrnih znakov Civilne zaščite organizacijam;
  • 4 zlate znake Civilne zaščite, od tega 2 zlata znaka Civilne zaščite posameznikom in 2 zlata znaka Civilne zaščite organizacijam ter
  • 7 plaket Civilne zaščite organizacijam.

Ta priznanja so zahvala za dolgoletno in požrtvovalno delo na področju zaščite, reševanja in pomoči, številna pa tudi za hrabra dejanja ob različnih vrstah nesreč.

Zlati znak Civilne zaščite so prejeli Slavko Škerlak iz Sebeborcev, Aleksander Budja iz Puconcev, PGD Bunčani in PGD Čikečka vas

Srebrni znak Civilne zaščite so prejeli Janez Režonja iz Bakovcev, PGD Andrejci, PGD Bakovci, PGD Bratonci, PGD Brezovci, PGD Dokležovje, PGD Filovci, PGD Gančani, PGD Gornji Slaveči, PGD Ivanjševci, PGD Ivanovci, PGD Krnci, PGD Lemerje, PGD Moščanci, PGD Petanjci, PGD Rakičan, PGD Selo, PGD Srednja Bistrica, PGD Šalovci, PGD Vadarci, PGD Vučja Gomila, PGD Vučja vas in PGD Žižki. 

Med dobitniki bronastega znaka Civilne zaščite so Franc Barbarič iz Brezovcev, Štefan Cmor iz Moravskih Toplic, Martin Ficko iz Rogašovcev, Zdravko Kregulj iz Apač, Dejvid Rakar iz Murske Sobote, Milan Rojko iz Negove, Boštjan Sedonja iz Bakovcev in Državna enota za hitre intervencije, Enota za prečrpavanje vode CZ - modul "SI HCP".

Plaketo Civilne zaščite so prejeli PGD Bučečovci, PGD Cezanjevci, PGD Hodoš, PGD Markišavci, PGD Moravske Toplice, PGD Murski Petrovci in PGD Vanča vas. 

V kulturnem programu so nastopili dijaki in dijakinje Gimnazije Murska Sobota pod vodstvom mentorja mag. Tomija Bušinoskega.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: FB Mestna občina Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2024 ob 15:47 gost

      Vsa čast civilni zaščiti. Res si zaslužijo vsa priznanja vso čast. Veliko bolj so organizirani bolj dosledni kot gasilci. Pa veliko bolj pošteni kot gasilci. Keri so samo več pohlepni za denarjem da bi jih naj častiti to gre na gasilce eri so plačani in tiste prostovoljne gasilece po občinah keri niso za nobeno pomoč edno da žurajo in veseljačijo.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.03.2024 ob 16:44 Ivo gost

        Ka ti se kake narobe teblete pojedo ali pa živiš od socialne in imaš preveč časa za take bedarije pisat

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.