https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vrtci občine Moravske Toplice z menjavo ravnateljice

06.03.2024 ob 15:39  

Svet zavoda Vrtcev občine Moravske Toplice je odločil, da za novo ravnateljico imenuje Biserko Ocvirk.


Občinski svet občine Moravske Toplice se je minuli četrtek sestal na 11. redni seji, na kateri so med drugim obravnavali tudi mnenje k imenovanju ravnatelja Vrtcev občine Moravske Toplice.

Poleg dolgoletne ravnateljice Simone Kaučič, ki je na čelu javnega zavoda že od leta 2008, se je na razpis prijavila še Biserka Ocvirk, ki je pav tako sestra ravnatelja SPTŠ Ludvika Sukiča. Obe kandidatki sta se predstavili občinskemu svetu, Kaučičeva je ob tem imela za podporo prisotnih tudi deveterico sodelavk, ki so spremljale potek občinske seje. Svetniki občine Moravske Toplice so kljub pozitivnemu mnenju sveta staršev in zaposlenih sedanji ravnateljici Kaučič, podali 11 glasov za Biserko Ocvirk in štiri glasove za Simono Kaučič.

V svetu zavoda so na včerajšnji seji, 5. marca, bili prisotni trije predstavniki ustanovitelja, od tega sta dva predstavnika moravskotopliške občine in eden predstavnik občinske madžarske skupnosti, ki je soustanovitelj vrtca, pet predstavnikov delavcev in trije predstavniki staršev. Na glasovanju za novo ravnateljico je svet zavoda s sedmimi glasovi potrdil Biserko Ocvirk, dosedanja ravnateljica Simona Kaučič pa je prejela štiri glasove.

Predlogu za imenovanje mora podati še mnenje minister za vzgojo za izobraževanje Darjo Felda, a to ne igra vloge, zato je moč z gotovostjo reči, da bo Biserka Ocvirk, ki se je po dolgoletnem delu v osrednji Sloveniji nedavno vrnila v rodno Pomurje in živi v Krogu pri Murski Soboti, s prvim junijem začela petletni mandat na čelu moravskotopliškega vrtca. 

Foto: arhiv Pomurec

 

    Fotogalerija