https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Mali Nedelji bodo uredili park

Mala Nedelja, 07.03.2024 ob 12:00  

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba je v sredo, 6. marca 2024, v županatu Mestne hiše Ljutomer z direktorico Komunalnega podjetja Ormož Pavlo Majcen podpisala pogodbo za ureditev parka v Mali Nedelji, ki bo lociran na območju nekdanje osnovne šole.


Občina Ljutomer je ureditev parka v Mali Nedelji 3. aprila 2023 prijavila na Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo in naravne znamenitosti v turističnih destinacijah. Sofinancerska pogodba z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport je bila podpisana 16. decembra 2023, projekt pa bo sofinanciran v višini 80 % od vrednosti upravičenih stroškov projekta. 

Javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del je Občina Ljutomer objavila na portalu javnih naročil 21. aprila 2023. Odpiranje ponudb pa je bilo izvedeno 28. decembra 2023, svojo ponudbo je oddalo pet ponudnikov. Sklep o izbiri najugodnejšega izvajalca del je bil izdan 23. januarja 2024. Kot ugodnejši ponudnik je bilo izbrano Komunalno podjetje Ormož d.o.o. in sicer za vrednost 243.018,84 evrov. Po podpisu izvajalske pogodbe bo opravljen uvod v delo. Rok končanja je predviden do 15. septembra 2024. 

Županja je ob podpisu povedala: »Verjamemo, da je poleg pločnika, ki je bil zgrajen od Bioterm do Male Nedelje, predmetni park dodana vrednost v tej, za nas, pomembni turistični destinaciji, tako za turiste kot domačine.« Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Gradal, Bojan Sekereš s.p., varnostni načrt pa bo izdelala Marjeta Jaušovec s.p. iz Ormoža, katera bo izvajala tudi koordinacijo varstva pri delu. 

V sklopu projekta se bo na zgornjem vzhodnem delu uredila ploščad, ki bo pokrita s pergolo. Predvideni portal s peskanim granitom bo simboliziral vhod, ki se bo nahajal na mestu, kjer so bila nekoč vrata v šolo. Uredila se bo knjigobežnica, postavila se bo digitalna tabla in lesena vrtljiva camera obscura, ki bo omogočala poglede na pokrajino. Na južnem robu ploščadi se bo uredil pitnik. 

Pod ploščadjo je predvidena manjša tribuna s štirimi vrstami in večnamenska ploščad. Ploščad bo v obliki tlorisa nekdanje šole in bo imela še posebej poudarjen rob v drugačni barvi tlakovca. Mimo tribune bo proti severu pot vodila v park starih brez. Obstoječa zasaditev se bo ohranila in po potrebi sanirala. Zasadila se bodo posamična drevesa in grmovnice kot dopolnitev obstoječe zasaditve.

Foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2024 ob 21:44 Prlek gost

      Malo meni na Jursovki ,malo Mali Nedli,to je njeno delo .ve pa vse vemo,sram jo bodi

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.03.2024 ob 21:57 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲𝐏𝐚𝐲𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.