https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soglasja za nadurno delo ni umaknil nihče v treh pomurskih zdravstvenih domovih

08.03.2024 ob 16:00  

V zdravstvenih domovih (ZD) Murska Sobota, Lendava in Ljutomer soglasja za nadurno delo ni umaknil noben zdravnik. V ZD Gornja Radgona so ga umaknili trije od desetih, v Splošni bolnišnici Murska Sobota pa je 31 zdravnikov od 175 umaknilo soglasje, so za STA povedali direktorji omenjenih zdravstvenih zavodov.


V Pomurju so v zdravstvenih domovih in v bolnišnici sicer vsi solidarni s stavko zdravniškega sindikata Fides, vendar delajo, so povedali vsi trije direktorji zdravstvenih domov, Murska Sobota, Ljutomer in Lendava, Edith Žižek Sapač, Boštjan Pihlar in Olga Požgai Horvat. Tudi v Gornji Radgoni trije umiki soglasij za nadurno delo niso posledica zdravniške stavke, ampak trenutnega pomanjkanja kadra, meni direktor ZD Gornja Radgona Joža Primožič.

Primožič je za STA povedal, da so trije zdravniki od desetih umaknili soglasja za nadurno delo, a po njegovih besedah "poskušajo voziti, kolikor se da". "Seveda bodo težave pri sestavi normalnega delovnega časa ambulant, ob tem, da moramo delati urgentne ambulante in dežurstva. Bomo pa poskušali dobiti zunanjo pomoč." je dejal.

Žižek Sapač, Pihlar in Požgai Horvat so povedali, da pri njih zdravniki niso umaknili soglasij za nadurno delo, čeprav na načelni ravni stavko podpirajo. V ZD Murska Sobota sicer dela okrog 60 zdravnikov, v ZD Ljutomer okrog 20 in v ZD Lendava 19.

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides je zdravniško stavko, ki traja že osmi teden, začel 15. januarja. Zahteva ureditev plačnega sistema zdravnikov v posebnem zdravstvenem stebru, določitev karierne poti zdravnika in odpravo plačnih nesorazmerij, vključno z dvigi plač starejšim zdravnikom.

Po več pogajalskih sejah z vladno stranjo, ki bistvenega napredka niso prinesle, je glavni stavkovni odbor Fidesa 30. januarja soglasno sprejel sklep, da vodstvom zdravstvenih zavodov predajo preklice soglasij za nadurno delo, še poroča STA. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2024 ob 16:39 gost

      Seveda nej ker ovi bradati fila metadon je pred leti imel 8,000 plače

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2024 ob 22:12 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲𝐏𝐚𝐲𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2024 ob 16:43 gost

      Če samo pišeš napotnice ni teško delati nadure

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2024 ob 16:49 123 gost

      Si mogoče videl plačilno listo, neveš koliko dežurstev je opravil, ko boš v stiski pojdi k veterinarju ne da hodiš na urgenco z malo močnejšim prehladom, v naši regiji skoraj ni opaziti stavke

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.03.2024 ob 16:56 7777777777 gost

      Žalostno kaksi odnos v bolnici ms, ene sestre katastrofa, lažejo, pacinta vlačijo iz ms v MB drugi dan spet v ms iz težko bolnega se norčujejo, dva dni niti dobil hrane ne vode in potem stavkajo????? Naj delajo!!!! Osebna zdravnica in sestra sta res vredu, kar pa smo sedaj doživeli pa katastrofa, lahko ti še že od bolečin zmeša in se brez hrane, vode, odnos sester v ms na nuli!!!!

      19 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.03.2024 ob 17:38 UC gost

      Ja pa v ton urgentnon centri tudi delajo rožice. Sploj ovi dve, ka kda ta. prides kda si betežen obračata oči. Mislin ka je ena iz dokležovja, kera misli ka je UC njeni..

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.03.2024 ob 23:11 8888777 gost

        San čul ja, odi kak sraka po ton UCji. Guči pa kak kokoš. Babi celi svet krivico. dela. Rejdnoga kurca si bi mogla najti.. Aja baje jo nišče nešče😄😄😄😄

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.03.2024 ob 19:53 Cx5 gost

      Delat se spravte v 3 smene pa nete mele nad ur po 1000 na leto mislite ka ste bogove odpistite bi vas mogle saj je dosti mladega kadra in bodo delali namesto vas strajkajo samo tisti ki tak nič ne delajo.lp

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.03.2024 ob 21:13 gost

      Za 3 smene rabiš dosti zdravnikov

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.03.2024 ob 11:21 gost

      Hvala Slovenska medicinska akademija za podporo pri zahtevah za izvršitev lani podpisanih zavez vlade. "Dostopnost so zdravniki desetletja omogočali s prekomernimi obremenitvami – z delom v prostem času. Slovenska medicinska akademija se zavzema za organiziran prehod na zakonsko določen evropski delovni čas (40 + 8 ur). Z umikom soglasij za delovno obveznost preko zakonsko določenega delovnega časa se poveča kakovost medicinske obravnave bolnikov in zagotovi boljše delovne pogoje zdravnikov. To se je pred stavko zdelo neuresničljivo."

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.03.2024 ob 15:34 8888888888 gost

      Pa ene sestre na oddelkih se ti v obraz redno lažejo, popolna katastrofa, eden medicinski brat iz Beltinec ali bolj verjetno iz Odranec se skoz zraven vmešava misli da je nekaj več, ne pozna sočutja človeka v bolečini, ki že skoraj tri dni brez hrane in vode in v težkih bolečinah, žalostno rednoo

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.