https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V soboto v Ljutomeru zaključili mednarodni debatni turnir s finalno debato

11.03.2024 ob 6:00  

V soboto, 9 marca, je v Domu kulture Ljutomer potekala finalna debata in zaključna slovesnost s podelitvijo nagrad. 


Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer so skupaj z Za in proti, zavodom za kulturo dialoga že 22. organizirali mednarodni debatni turnir. Turnir je postal tradicionalen in je eden izmed redkih turnirjev v Evropi s tako dolgo tradicijo ter edini v Sloveniji z mednarodno udeležbo. V tem obdobju si je pridobil sloves kvalitetnega turnirja, saj se ga udeležujejo ne samo debaterji in debaterke iz Evrope ampak celotnega sveta. Iz tega vidika je mednarodni debatni turnir pomemben tudi iz promocijskega vidika, saj predstavlja Pomurje mladim obiskovalcem iz celega sveta.

22. mednarodni debatni turnir je potekal med 7. in 9. marcem 2024 na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. Na turnirju je sodelovalo blizu 250 debaterjev in debaterk, ki sestavljajo 54 ekip iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Italije, Kitajske, Mongolije, Nizozemske, Romunije, Slovenije, Srbije in ZDA. Turnirja se je udeležilo tudi 10 debaterjev in debaterk Gimnazije Franca Miklošiča iz Ljutomera.

Teme, o katerih so debatirali, so zelo aktualne. Nekatere izmed tem so bile opolnomočenje žensk preko njihovega izražanja besa v pop kulturi, komercializacija ozaveščenosti o duševnem zdravju ter vloga Generalne skupščine ZN in Varnostnega sveta ZN.

V soboto ob 17. uri so tako v Domu kulture v Ljutomeru zaokrožili debatni teden s finalno debato in zaključno slovesnostjo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: FB Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.03.2024 ob 10:00 gost

      In kakšne so vse koristi od tega tako opevanega debatiranja?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.03.2024 ob 4:46 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.