https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: V okviru mladinske izmenjave »Youth Care4climate« so se odpravili na ekskurzijo

19.3.2024  

Zavod Julius med 15. in 23. marcem v Dvorcu Rakičan izvaja erasmus+ mladinsko izmenjavo Youth Care4climate. Izmenjave so se udeležili mladi iz Bolgarije, Grčije, Francije, Poljske in Slovenije. V ponedeljek, 18. marca, so se odpravili na ekskurzijo po Goričkem in Murski Soboti. 

 

Mladi so se najprej opravili na ogled v podjetje Cerop v Puconce, kjer so jim predstavili celoten proces predelave vseh vrst odpadkov ter povedali tudi kako reciklirajo z določenimi odpadki. 

Po ogledu v Puconcih je sledil ogled v osrčju goričkega v Stanjevcih na posestvu Mala Rosa. Sprejela jih je lastnica posestva, predstavila njihovo delo ter za okrepčilo ponudila tudi domači čaj in sok iz aronije. 

V Murski soboti so se odpravili na ogled v Zeleno točko. Ta zagotavlja potrošnikom svežo, sezonsko zelenjavo, sadje ter druge proizvode skozi vse leto. Pri izpolnjevanju tega jim pomaga preko 70 slovenskih pridelovalcev, ki potrošniku zagotavljajo pridelke in izdelke pridelane v Sloveniji, njihovo ponudbo pa dopolnjujejo tudi z izdelki iz uvoza. 

Na koncu je sledil še ogled zavoda Korak naprej v središču Murske Sobote. So podjetje s statusom socialnega podjetja, ker si želijo biti drugačni in premikati meje v človekovem razmišljanju, da se stvari dajo spremeniti na boljše za vse. Njihovo poslanstvo je, da so povezani z okoljem tako, da ga varujejo s pomočjo ponovne uporabe.

 

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija