https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Mladi parlamentarci o duševnem zdravju

26.3.2024  

Mlade delegate iz štirih upravnih enot pomurske regije so danes, 26. marca, združili na regijskem otroškem parlamentu, ki je potekal na Osnovni šoli III v Murski Soboti.


Društvo prijateljev mladine Murska Sobota in Osnovna šola III Murska Sobota sta skupaj organizirala 19. Pomurski otroški parlament, ki je danes potekal v telovadnici osnovne šole III. Udeležence so nagovorili predsednica Društva prijateljev mladine Murska Sobota, Lili Miloševič, ravnateljica Osnovne šole III, Sonja Čerpnjak, predstojnica Zavoda RS za šolstvo OE Murska Sobota, Darja Farič Klemenčič, in podžupan Mestne Občine Murska Sobota, Jure Lang. V okviru kulturnega programa so se s pevskim, glasbenim in plesnim nastopom predstavili tudi mladi talenti OŠ III. 

V vsebinskem delu parlamenta so mladi spregovorili o ključnih temah na področju duševnega zdravja mladih ter izpostavili naslednje ključne podteme: kaj je duševno zdravje, vpliv okolja na moje duševno zdravje, moji viri pomoči in spremembe za krepitev mojega duševnega zdravja. Mlade je pri razmišljanju vodila magistra psihologije Katarina Sinja Miloševič iz Zavoda Empatiko.

Duševno zdravje otrok in mladih je prav gotovo ena najpomembnejših tem, ki ji tudi v Društvu prijateljev mladine Murska Sobota posvečajo posebno pozornost. Duševno zdravje otrok in mladih je temelj zdravih medosebnih, medvrstniških in medgeneracijskih odnosov ter zdravja celotne družbe danes in v prihodnosti.

Med mladimi parlamentarci so izbrali 8 delegatov, ki bodo pomursko regijo zastopali na nacionalnem otroškem parlamentu, ki bo potekal 8. aprila 2024 v državnem zboru RS.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: DPM Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.