https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Odbojkarji Panvite Pomgrad po porazu v boj za tretje mesto

6.4.2024  

Včeraj, 5. aprila 2024, je bila v dvorani Osnovne šole 1 Murska Sobota odigrana druga tekma polfinala 1.A Sportklub lige za moške v odbojki. Serijo so dobili Ljubljančani z 2:0 in se uvrstili v finale, Sobočani pa čakajo na nasprotnika v tekmi za tretje mesto.

Panvita Pomgrad – ACH Volley 0:3

Izidi nizov: 21:25, 20:25, 14:25

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 13, Šormaz 12, Kolarič, Drvarič 3, Vrabl, Suhadolnik 2, Legen 1, Mirković 11, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

ACH VOLLEY: Marković, Kržič 7, Šket 13, Najdič, Marovt, Gjorgiev 6, Sešek, Pokeršnik 16, Videčnik 5, Song, Kovačič (libero). Trener: Matjaž Hafner

Sodnika: Sanja Miklošič (Maribor), Bernard Valentar (Prevalje), gledalcev 350.

Domači odbojkarji so proti že tako favoriziranemu ACHju tekmo pričeli brez poškodovanega in standardnega blokerja Bedrača, kar je bil dodatni hendikep proti že tako nespornemu favoritu dvoboja. Ljubljanskemu ACHju se poškodba sprejemalca Šena ni tako poznala in je tudi drugo tekmo polfinala korektno in brez večjih težav pripeljal do zmage s 3:0 in se s skupnim izidom 2:0 uvrstil v finale državnega prvenstva. Pri domačih so bili najuspešnejši Doda z 12-imi, Šormaz s 13-imi in Mirković z 11. točkami. Serija za tretje mesto se bo pričela 17. aprila, kdo bo nasprotnik Sobočanov pa ta trenutek še ni znano. V drugem polfinalnem dvoboju vodi kamniški Calcit proti Mariboru z 1:0, druga tekma bo na sporedu danes, 6. aprila.

Tekmo v Murski Soboti je z asom odprl Šket, ACH pa je hitro prešel v vodstvo z 2:5, ki je prineslo nekaj skrbi v vrste domačega trenerja Fujsa. Ta ja ob tem rezultatu zahteval polminutni odmor, ki so ga domači v nadaljevanju izkoristili za izenačenje na 5:5. Gostje so kljub temu kasneje svojo prednost počasi višali, točke pa dosegali preko Šketa, Pokeršnika in Videčnika ter največ vodili za tri ob 11:14. Sobočani se niso dali in preko Dode najprej izenačili na 14:14, po njegovem odličnem servisu pa še prvič v nizu povedli. Izid 15:14 za domače je prisili trenerja Ljubljančanov Hafnerja, da svoje igralce pokliče na odmor. Do izida 18:18 je tekma nato potekala izenačeno, a so gostje s Šketom na servisu v nadaljevanju naredili ključno razliko za vodstvo 18:23, sam pa je tudi zaključil niz z uspešnim napadom za zmago z 21:25.

Vse do izida 8:8 v drugem nizu so največ za točko vodili domačini, nato pa z dvema zaporednima točkama povedli z 10:8, a so gostje po točki Gjorgieva hitro izenačili na 12:12. Takoj zatem so po dvojnem bloku Šketa in Kržiča Ljubljančani ponovno prešli v vodstvo z 12:13 in s Pokeršnikom na servisu za 12:14 prisilili Fujsa k prvemu odmoru v drugem nizu ter po uspešnem napadu Šketa za 13:17 še k drugemu. To je bilo ključno obdobje niza, saj priključka Sobočanov ni več bilo. Po prvem vodstvu za pet točk pri izidu 14:19 se je niz končal z enako razliko petih točk, ki je bila tudi najvišja v drugem nizu. Gosje so niz dobili po napaki Dode v napadi in obrambi z 20:25.


Tudi uvod tretjega niza se je pričel izenačeno. Najprej so domači povedli s 3:1, pa nato spet gostje s 3:4 in znova domači 5:4. Zadnje izenačenje je bilo pri izidu 7:7, pri 7:8 pa je na servis gostov prišel Kržič, ki je ostal tam do izida 7:11, kar je bila ključna razlika za preostanek niza. Ta je v nadaljevanju samo še rasla in zaključek niza in tekme je ponudil najbolj enostransko predstavo v obeh tekmah. Ljubljančani so slavili s 14:25 in se zanesljivo uvrstili v finale državnega prvenstva.

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada je po tekmi dejal: »ACH je zasluženo zmagal in pokazal svojo kvaliteto. Mi smo premagali sami sebe, saj smo naredili preveliko število napak na servisu in v napadu in proti ACH-ju se tako ne da igrati. Bila je prevelika razlika. Fantom se je videlo od daleč, da so imeli strahospoštovanje do nasprotnika. Ni bilo sproščene igre, ki bi nam lahko prinesla presenečenje. Igrali smo raztrgano in to je ACH kaznoval«.

Matjaž Hafner, trener ACH Volleya, je po tekmi povedal: »Tekma je bila malo nervozna a domačini so bili pod velikim pritiskom, saj je bila to njihova zadnja možnost, da dvoboj obrnejo in odigrali so slabše kot prvo tekmo. Predvsem se je to videlo na servisu, kjer niso vršili takšnega pritiska kot bi morali, mi smo igrali bolj konstantno tekmo kot prvič, z večjim pritiskom na servisu in mislim da smo jih dobro oddaljili od mreže ter jih prisilili k napakam. Odigrali smo solidno tekmo, Sobočani pa slabše kot prvič«.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: arhiv klub

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.