https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Maja začetek obnove ene najbolj dotrajanih cest v Murski Soboti

09.04.2024 ob 12:20  

Danes, 9. aprila, sta župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj in predstavnik izvajalca, član uprave podjetja Pomgrad Boris Sapač podpisala pogodbo za izvedbo gradbenih del projekta Noršinska ulica 1. faza. V okviru prve faze projekta, katerega vrednost znaša 1.168.206,06 evra, bo urejen odsek ceste od ekonomske šole do križišča Noršinci - Rakičan.

Na današnji novinarski konferenci ob podpisu pogodbe je Anželj poudaril pomen izvedbe težko pričakovanega projekta, v sklopu katerega bo obnovljena ena najbolj dotrajanih cest v Mestni občini Murska Sobota.

»Z investicijo želi Mestna občina Murska Sobota prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti, zagotoviti osnovne infrastrukturne pogoje za boljšo povezanost urbanega območja z zaledjem, povečati prometno varnost za najšibkejše udeležence v prometu ter izboljšati kakovost življenjskega prostora in posledično vplivati na izboljšanje kakovosti zraka,« so sporočili iz soboške občine.

Projekt je podrobneje predstavil Dušan Hauko, višji svetovalec na oddelku za gospodarske dejavnosti.

Projekt celovite obnove Noršinske ulice z izgradnjo površin za pešce in kolesarje je razdeljen na tri faze. V okviru prve faze projekta bo urejen odsek ceste od ekonomske šole do križišča Noršinci – Rakičan, v drugi fazi odsek od križišča Noršinci – Rakičan do naselja Rakičan in v tretji fazi odsek od križišča Noršinci – Rakičan do naselja Noršinci.

V sklopu projekta Noršinska ulica 1. faza je načrtovana rekonstrukcija lokalne ceste in gradnja kolesarske steze, rekonstrukcija premostitvenega objekta, postavljen bo kolesarski števec in urbana oprema - koši za smeti in klopi, ter urejen zelen pas med voziščem in kolesarsko stezo.

Vrednost celotne investicije ocenjena na okrog 4,5 milijona evrov

Vrednost del, ki so opredeljena v danes podpisani pogodbi, znaša 1.168.206,06 evra. Sofinancirana je le gradnja kolesarske infrastrukture, in sicer v višini 80 odstotkov upravičenih stroškov. Ureditev ceste pa bo v celoti financirana iz občinskega proračuna. Vrednost prenove Noršinske ulice v vseh treh fazah je ocenjena na okrog 4,5 milijona evrov.

Dela se bodo pričela izvajati v začetku maja in bodo potekala ob delnih popolnih zaporah lokalne ceste. Ves čas aktivne gradnje bodo zagotovljeni obvozi z ustrezno prometno signalizacijo.

Skrajni rok za zaključek del v okviru 1. faze je 30. julij 2025.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.04.2024 ob 15:29 Stanči gost

      Skrajni čas in upam, da bo dovolj široka saj se sedaj ne moreš izogniti s traktorjem. Fičeki so mimo!!!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.04.2024 ob 15:50 čudno gost

      dela se nova- boljša cesta, da se izboljša kakovost zraka. Torej posledično več vozil po bližnici do trgovskih centrov. Več pešcev, kolesarjev na svojih stezah, ob vdihovanju več strupov na cesti. Sporočilo iz občine, da te kap. Do danes je bilo dnevno 15 kolesarjev in 500 avtomobilov, po novem bo 1500 avtomobilov in mogoče 200 kolesarjev. Pešcev pa koliko, še ne vemo. K večjemu bi se v Sloveniji zrak izboljšal, če bi država nakupila oziroma financirala avtobesne prevoze iz kraja v kraj ne le po enega na dan, je pa spet problem, kaj bi mogotci Prekmurja, ki imajo po 5 avtomobilov, tudi kot oklepna vozila, ki jih nihče ne bi videl. Namreč, največje "dostignuče" Prekmurca je, da se pripelje pred trgovski center, je star 117 let in 3,5 ure parkira, oziroma avto sam parkira šoferja. BTC pa mora razmišljati, kaj s parkiriščem, saj ko smo med oklepnimi vozili z našimi avtomobiljskimi pudeljčki, ne moremo stopiti niti iz teh. Edino, če bomo po novem parkirali v Noršincih in in se z rolerji in nahrbtniki odpeljali do BTC-ja. Verjetno bo pa skozi Rakičan omejitev 15. Srečno ob novem doživetju.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.04.2024 ob 17:29 gost

      Na anekse naj Anželj ne pozabi .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.04.2024 ob 8:14 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.