https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Motoristi, pred začetkom sezone ne pozabite na priprave

18.04.2024 ob 6:05  

S toplejšim vremenom je na cestah vse več motornih koles. Policisti opozarjajo na potrebne priprave, ki jih motoristi pred sezono ne smejo izpustiti.

Vozniki motornih koles pa so prav gotovo poleg pešcev, starejših in otrok najbolj ranljivi udeleženci cestnega prometa. Policisti voznikom motornih koles svetujejo, da se v novo sezono zapeljejo previdno in vidno.

Potrebno je paziti na posledice zime, ki so ostale na cestiščih, predvsem na luknje in razpoke v asfaltu ter na pesek, ki se še vedno pojavlja na in ob robovih cestišč. Potrebno se je zavedati, da na hladnem asfaltu pnevmatike še nimajo tako dobrega oprijema kot na vročem poletnem asfaltu, zato je potrebno v prvih kilometrih pnevmatike primerno ogreti, hitrost vožnje pa prilagoditi razmeram na cesti.

Prometnim nesrečam največkrat botrovala neprilagojena hitrost

Po statističnih podatkih se je na območju Policijske uprave Murska Sobota v obdobju od leta 2019 do 2023 zgodilo skupaj 4.191 prometnih nesreč, v katerih je bilo udeleženih 105 voznikov motornih koles. Za posledicami prometnih nesreč v katerih so bili udeleženi vozniki motornih koles so 3 vozniki motornih koles umrli, 26 je bilo hudo telesno poškodovanih in 53 lahko telesno poškodovanih.

Najpogostejši vzroki za nastanek prometnih nesreč z udeležbo voznikov motornih koles so neprilagojena hitrost (44 prometnih nesreč), stran-smer vožnje (14 prometnih nesreč), pravila prednosti (14 prometnih nesreč), prehitevanje (7 prometnih nesreč) in varnostna razdalja (6 prometnih nesreč).

Primarni vzroki za nastanek prometnih nesreč v kateri so vozniki motornih koles umrli, so neupoštevanje pravil prednosti (2) in nepravilno prehitevanje (1). Primarni vzroki za nastanek prometnih nesreč v kateri so bili vozniki motornih koles hudo telesno poškodovani pa so stran - smer vožnje (3), nepravilno prehitevanje (1), neprilagojena hitrost (12) in neupoštevanje pravil prednosti (6). 

Opozorilo tudi vsem ostalim udeležencem v prometu

Vozniki vseh ostalih vozil pri svoji vožnji upoštevajte motoriste, ki so v prometu bolj ogroženi. Vseskozi spremljajte dogajanje na cesti, tudi za vozilom v vzvratnih ogledalih, pred odločitvijo o prehitevanju vozil se prepričajte, če ni vzporedno z vami že hitrejši motorist. Vključevanje iz stranske na glavno cesto opravite previdno, bodite pozorni na motoriste.

Veliko vlogo imajo tudi starši

Pri zagotavljanju varnosti voznikov motornih koles in koles z motorjem pa imajo veliko vlogo tudi starši. Otrokom dovolite voziti motorno kolo le takrat, ko le-ti imajo veljavno vozniško dovoljenje ustrezne kategorije. Starši poskrbite, da bodo otroci vozili le tehnično brezhibno vozilo in uporabljali ustrezno zaščitno opremo.

Policisti z raznimi aktivnostmi za večjo varnost motoristov

Policisti PU Murska Sobota bodo v letu 2024 tovrstni problematiki posvetili vso pozornost oziroma za izboljšanje stanja izvajali tako represivne kot preventivne aktivnosti. Izvedli bodo več poostrenih nadzorov in zoper kršitelje ustrezno ukrepali.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.04.2024 ob 11:11 gost

      Motoristi so največje zlo na cesti. Kajti mislijo da je cesta njihova nič in nikogar ne upoštevajo. Najbolj so pa nevarni motoristi keri si kupijo motor pri 60 plus pa zadaj sedi kaka debela baba. Kajti ko tak motorist gre na cesto morajo policaji cesto izprazniti za ostale udeležence. Ko si kupiš motor pri 60 z upanjem da si si kupil madost se postavi pred ogledalo. Vse bo ti takoj jasno da rabiš kolo z dodatnimi potaci ob strani kamoli motor pa zadaj kako grbasto staro debelo babo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.04.2024 ob 11:56 smrkci gost

      Motoristi ne bojte frajerji pred ljubicami,ljubčki,prijatelji,kolegi,sosedi,žlahto da ste sposobni,sposobni bodite v glavi in na cesti da ne boste ogrožali druge udeležence v prometu.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.04.2024 ob 13:18 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.04.2024 ob 14:39 gost

      Smrkonja,,, ti sigurno nisi motorist. Ker tako pametni kot si ti niso motoristi. Vi se vozite z koleslinom.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.04.2024 ob 10:16 smrkci gost

      Ne nisem motorist,moram pa paziti na motoriste,ker so mali otroci in mi kje pobegnejo na cesto.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.