https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni se je pričel sejem Megra

17.04.2024 ob 16:00  

V Gornji Radgoni je danes vrata odprl 33. Mednarodni sejem graditeljstva Megra. Med 17. in 19. aprilom se bo na sejmu predstavilo 175 razstavljavcev iz 11 držav, v spremljevalnem dogajanju pa bo več kot 15 strokovnih dogodkov.

Sejem je danes svečano odprl minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek, ki je izpostavil, da sejem ne ponuja samo dobrih poslovnih priložnosti podjetjem in podjetnikom v graditeljstvu, temveč naslavlja teme, ki so bistvene za tehnološki razvoj na številnih področjih. »Živimo v svetu hitrih sprememb in potreb po temeljiti preobrazbi gospodarstva. To je ključnega pomena za ustvarjanje bolj trajnostnega, odpornega in pravičnega sveta, ki bo omogočil dobrobit zdajšnjih in prihodnjih generacij.,« je še poudaril minister Jevšek. 

»Danes stoji gradbeništvo pred velikimi izzivi. Soočeno je z nujnostjo zelenega prehoda, energetsko učinkovitostjo, krožnim gospodarstvom in digitalizacijo. Največji izziv pa predstavlja pomanjkanje ustreznega kadra,« je med drugim Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma in dodal, da je zato sejem Megra še toliko bolj pomemben, saj da je prva skrb slovenskega graditeljstva in družbe motivirati mlade za graditeljske poklice. 

Goste so uvodoma nagovorili še Urška Mauko Tuš, županja občine Gornja Radgona, mag. Gregor Ficko, direktor ZGIGM GZS in Vesna Nahtigal Generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije.

Podelili Znaka kakovosti v graditeljstvu 2024

Okoljski certifikat Znak kakovosti v graditeljstvu je za sodobno vgradnjo zunanjega stavbnega pohištva prejelo podjetje AJM, znak kakovost za razvojne dosežke zelenih tehnologij je prejelo podjetje Kronoterm za Toplotno črpalko Etera, znak kakovosti za okolje pa je prejelo podjetje Ngen za razvoj pametne rešitve »Smart Grid Connect«.

Dogajanje sejma MEGRA

Sejem bo predstavil najnovejše možnosti za sodobne, zelene novogradnje, za obnovo stavb in urejanje okolice, gradbeništvo v celoti ter energetiko, komunalo in obrt. Pospeševal bo izrabo obnovljivih virov energije in energetsko varčevanje, gradil in posodabljal infrastrukturo, poslovne objekte in domove. S programskim sklopom GREEN bo spodbujal trajnostne tehnologije in zelen življenjski slog.

Investitorjem bo ponudil mojstrske izdelke in storitve, izvajalce pa opremil z vrhunsko mehanizacijo, orodji, opremo in znanjem. Mlade bo opozoril na pomen gradbeništva in obrti ter jim ponudil ciljno izobraževanje in zaposlitev.

Sreda bo namenjena posvetu na temo prilagajanja gradnje in obnove stavb na podnebne spremembe. Četrtek bo podčrtal strokovni posvet na temo prilagajanja gradnje in obnove prometne infrastrukture podnebnim spremembam. Poudarek bo na sanaciji po zadnjih poplavah. Potekala bodo B2B poslovna srečanja. Petek bo dan, namenjen izobraževanju in načrtovanju kariere v graditeljskih poklicih.

Sejem bo za obiskovalce odprt vsak dan med 9. in 18. uro.

Za glasbeni program ob odprtju je poskrbel Leopold I., ki je avtor promocijskih skladb za letošnje sejme Pomurskega sejma. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2024 ob 22:43 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.04.2024 ob 23:46 Pohorčan gost

      Ke te je bik Kazimir????

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.04.2024 ob 9:54 GOST gost

      POSLANEC GRIMS POGLEJ SE V OGLEDALO IN BOŠ VIDEL NAJVEČJEGA IDIOTA.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.04.2024 ob 11:08 CELJAN gost

      ŽAN MAHNIČ POGLEJ SE V OGLEDALO IN BOŠ VIDEL NAJVEČJE TESLO.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.04.2024 ob 13:18 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.04.2024 ob 14:01 GOST gost

      SDS pomeni sramota države SLOVENIJE.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.04.2024 ob 14:14 gost

      Gost 14.01 in CELJAN: Sta odprla "ventil", a žal morost vama bo ostala v glavi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.04.2024 ob 14:29 CELJAN gost

      GOST BOŠ ODPRL VENTIL A NOROST BO OSTALA V SDS.SRAMOTA ..................................

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.04.2024 ob 14:32 gost

      Poslanka GODEC si idiotka in idiotka boš ostala.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.04.2024 ob 16:05 gost

      GNOJ MAHNIČ.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.