https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slovenska bakla svojo pot začela iz Lendave

Lendava , 17.04.2024 ob 19:35  

V Lendavi je na trimesečno pot po Sloveniji krenila slovenska bakla.

Ta pomemben simbol slovenske enotnosti in športnega duha je svojo pot začel v Pomurju ter jo bo nadaljeval skozi 25 pomurskih občin.

Slovensko baklo so v Lendavi prejeli iz rok Janija Klemenčiča, dobitnika prve olimpijske medalje za Slovenijo in ambasadorja Slovenske bakle.

Slovensko baklo sta na pot pospremila Janez Magyar, župan Občine Lendava, in Franjo Bobinac, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Slavnostnega začetka poti sta se udeležila tudi podpredsednika Olimpijskega komiteja Slovenije, Miran Kos in Katja Koren Miklavec, ter Franc Šimonič, edini dobitnik olimpijskih kolajn iz Lendave, ki je na paraolimpijskih igrah leta 1980 in 1984 v namiznem tenisu osvojil dve zlati in dve srebrni olimpijski kolajni.

Baklo so od Nogometne akademije Lendava skozi mesto do razglednega stolpa Vinarium ponesli člani športnih društev Športne zveze Lendava.

V devetih etapah so baklo do Vinariuma prinesli člani Nogometnega društva Lendava 1903, Športnega in turističnega društva Gibko Lendava, Kolesarskega kluba Lendava, Odbojkarskega kluba Lendava, Badmintonskega kluba Mladost Lendava, Judo kluba Lendava, Lokostrelskega kluba Lendava, Planinskega društva Lendava in Atletskega kluba Lendava.

Projekt Slovenska Bakla, ki se je prvič odvil leta 2021 pred Olimpijskimi igrami v Tokiu, je pridobil široko podporo in pohvale tako na lokalni kot nacionalni ravni.

V letu 2024 pričakujejo, da bo pot bakle po Sloveniji združila na tisoče tekačev, prostovoljcev in podpornikov, ki bodo baklo spremljali na njeni poti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: Občina Lendava 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2024 ob 22:18 Karel K. gost

      Ko se Olimpijske igre zahrbtno zlorabljajo za preživele politikantske namene. Tri mesece bo ta v celofan baklje zavita štafeta krožila po Sloveniji. 25. maja bo zagotovo na nekem titoističnem romarskem mestu v Sloveniji in to tako zahrbtno, da bo to res, vendar bodo rekli, da to ni res, da je to slučajnost. Titova štafeta je bila namenjena ideološki partijski mobilizaciji mladine in ta, katera je pravkar začela svojo pot pod masko imenovano Bakla je namenjena mobilizaciji in poneumljanju slovenske mladine v politične namene skozi šport. Je Bobinac zapel tisto svojo iz otroških let. Kaj bo rekel Orban županu Madžarju, da sodeluje v tej titoisitčni igri, ki kot izgleda še vedno ni prežiuvela, še živi.

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.04.2024 ob 22:19 debeluhzabuhli gost

      taj lendavski debeluh zabuhli bi moral prebezat vso obcino

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2024 ob 8:15 Tijtijtij gost

        Tij pa se za sebe brigaj pa svojo mati pogledni al pa sebe pa te pred drugin pragon pomejči

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.04.2024 ob 8:05 Ufazonu gost

      mađar je edini u formi Vidi druge i primeri

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.04.2024 ob 9:06 gost gost

      Ka ,samo v Lendavi se je to dogajalo? Tudi drugod po Prek, je bilo ,pa nič ne pišete. Oni so plačali,ali ka.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.04.2024 ob 9:20 Fbtotic gost

      To je Marina Totić zapisala na Fb: Spoštovani občani, znanci, prijatelji in širša javnost Jutri 18.04.2024 minevajo 4 meseci od tistega 18.12.2023, ko mi je detektiv na domu vročil sklep s katerim mi izvršni odbor Turistična Zveza Lendava Vabi kot disciplinski organ odvzema pooblastila, pa čeprav takega disciplinskega ukrepa statut TZLV ne pozna. Čeprav je odločitev absurdna, sem nanjo odgovorila s pritožbo, ki pa do danes ni bila uvrščena na točko dnevnega reda sklicanih skupščin oz. o moji pritožbi ni bilo odločeno. O moji razrešitvi so odločali že 3x, s strani detektiva sem bila nadlegovana najmanj 30x, z delovnega mesta skoraj na silo odstranjena, ustrahovana s strani župana v zaprti pisarni preko telefona pod nadzorom računovodkinje občine in višjega svetovalca te občine, bojkotirana s strani nekaterih sodelavcev, ker so prejeli takšna navodila s strani občine, ostalim sodelavcem, ki so vestno delali z mano, zdaj po vrsti vročajo, seveda preko detektiva izredne odpovedi, izvajanje alkotestov na delovnem mestu s strani detektiva, blokiranje mailov z namenom zmanjšanja prometa, zaprtjem Zipline Vinarium ,... Toliko vsega, da res ne preseneča niti to, da bo jutri na Vinarium Lendava ob 11.00ih novinarska konferenca o poslovanju Marine Totić na TZLV. Prosim, da pozorno spremljate medije, da izvemo še kaj novih laži združbe, ki veselo pleše pod taktirko saj veste koga.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.04.2024 ob 9:51 Alkotest gost

      alko test bi mirali od jutra do vecera opraviti na obcini nemalostevilni v obcini vsako uro V druge mecejo kamenje ….. Drugim kopljejo jame Vse se pamti vse se vrati SO LJUDSKO ZIVLJENJSKE MODROSTI mislijo, da bodo vecno na oblasti…. Kdor meni da stoji naj pazi da ne pade

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.04.2024 ob 13:18 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.04.2024 ob 13:47 lazimakratkenoge gost

      DOBRO LAŽ JE TEŽKO VZDRŽEVATI

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.04.2024 ob 22:28 Aja trgu gost

      In kaj bi radi glupi detetivččki?? Gledali so filme Poirot Agate cristi ali glupe ZDA detektivov v filmih?ka se pa Majo? Če treba FBI in CIO razbijemo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.