https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Aktualni državni prvaki premagali soboške odbojkarje

14.1.2024  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so minulo soboto v Športni dvorani Osnovne šole I v Murski Soboti odigrali 1. krog modre skupine Sportklub 1.A DOL za moške proti ekipi ACH Volley in izgubili 1:3.

Panvita Pomgrad – ACH Volley 1:3
(Izidi nizov: 14:25, 25:22, 18:25, 22:25)

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 6, Šormaz 17, Drvarič 4, Vrabl, Suhadolnik 3, Horvat, Legen, Bedrač 6, Mirković 15, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

ACH VOLLEY: Marković 1, Kržič 2, Satler, Šket 1, Marovt, Šen 13, Koncilja 12, Gjorgiev 19, Sešek, Pokeršnik 15, Videčnik 9, Song, Kovačič (libero). Trener: Radovan Gačič

Dvorana Osnovne šole 1, gledalcev 200, sodnika: Smiljan Goznik, Amir Suljkanović.

Drugi del sezone, ki je pomenil 1. krog modre skupine, to je za razigravanje od 1 do 6 mesta, se je za tako za domače kot za goste pričel v skladu s pričakovanji, saj so v Murski Soboti kot absolutni favoriti gostovali aktualni državni prvaki. V zanimivi tekmi za gledalce so zmagali Ljubljančani s 3:1 (14,-22,18,22).

A gostje so ob svoji nesporni kakovosti predvsem v prvem nizu zlahka izkoriščali tudi slabšo predstavo Sobočanov, ki gledalcem v tem delu igre niso ponudili kaj veliko možnosti za dobro navijaško razpoloženje in upe na ugodnejši izid. V prvem nizu so domačini povedli zgolj z 1:0, takoj zatem pa so gostje prešli v vodstvo z 1:4 in ga niso več izpustili iz rok. Domačini so kanček upanja imeli zgolj še ob izidu 4:6, do katerega je prišlo po napaki Pokeršnika. Sledila je prva večja serija gostov za vodstvo 4:11 ter vključno po dveh zaporednih točkah Šena še ena do 5:15. V nadaljevanju je svoje ob pomoči soigralcev oddelal še zanesljivi Gjorgiev in Ljubljančani so niz pripeljali do konca enostavno, saj Sobočani v igri niso imeli prebliska, s katerim bi lahko vsaj upali na preobrat. Niz je zaključil Videčnik z asom za 14:25.

Drugi niz je prinesel všečnejšo predstavo za gledalce in domače izenačenje. Gostje so sicer niz odprli v skladu z igro prvega niza in vodili 0:3, 4:8 ter nazadnje za štiri točke pri 6:10, nato pa se je počasi pričel lov Sobočanov. ACH je bil sicer nenehno v vodstvu vse do izida 14:14, ki je pomenil prvo izenačenje v drugem nizu. Slednje, ne samo da je bilo pomembno v rezultatskem smislu, pač pa je dalo domačim še dodatna krila in energije. Če se je namreč zdelo, da je bilo izenačenje zgolj kot preblisk, temu le ni bilo tako, saj je Panvita Pomgrad izkoristila svoje minute in niz zaključila z zmago. Prvič so za dve točki povedli pri 18:16, ko je Gačič igralce ACH-ja poklical na odmor. Sobočani so nato še nekajkrat vodili za dve, tudi ob uspešnem napadu Šormaza za 21:19, ki je bila zagotovo najlepša točka drugega niza. Pri 23:22 je pri ACH-ju v organizaciji prišlo do nespametne napake in Sešek je žogo poslal v avt, niz pa je z uspešnim napadom v blok-out zaključil Mirkovič za 25:22.

V tretjem nizu so domačini držali stik z gosti do 3:3, nato pa je ACH z dvema napadoma Gjorgieva in blokom Kržiča prišel v vodstvo s 3:6 in domači trener Dejan Fujs je posegel po prvem odmoru. Gostje so do 7:10 še držali vodstvo, nato pa preblisk Sobočanov, ki so po dveh zaporednih uspešnih napadih Mirkovića, ti so bili plod kolektivne obrambne igre, izenačili na 10:10. Nalet domačih je s spretno zaključenim napadom po Gačičevem time-outu prekinil Šen, ki se je takoj zatem preselil na servis, vodstvo je povišal Pokeršnik, po sumljivem outu Suhadolnika pa so gostje znova prišli do vodstva treh točk 10:13 in prednost zanesljivo držali pod nadzorom. Niz je zaključil s točko Kržiča z izidom 18:25.

Za nekaj vznemirjenja je v začetku četrtega niza poskrbel glavni sodnik, ki je najprej trenerju gostov Gačiču pri 4:2 pokazal rumeni karton, nato pa še Gjorgievu rdečega po točki za 7:5, s čimer so si domači priigrali najvišjo prednost 8:5. Gostje so vendarle znali stopiti na žogo, se umiriti in s Pokeršnikovo točko izenačiti na 10:10, po trojnem bloku nad Šormazom pa povesti z 10:11. Domači se niso predali in po štirih zaporednih točkah z Dodo na servisu spet povedli s 14:11. Nato je znova sledil preobrat gostov ki so izenačili na 16:16, znova preko Pokeršnika. Pri 17:17 je prvič na tekmi v igro vstopil Alen Šket in takoj zatem dosegel as, ki je pomenil novo vodstvo gostov s 17:18. Zadnje izenačenje na tekmi je bilo pri izidu 20:20, gostje pa so vendarle vnovčili izkušnje in kakovost ter tekmo pripeljali do zmage v svojo korist. Niz se je zaključil z 22:25.

ACH tako ostaja v vodstvu 1. DOL, Panvita Pomgrad pa je peta, zbrala je 17 točk. Sobočani bodo naslednjo tekmo igrali v soboto 20.1. v Mariboru, doma pa jih bomo zopet lahko videli v sredo, 31.1. ob 19. uri, ko bodo igrali s četrtouvrščeno Hišo na kolesih Triglav iz Kranja.

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada, je po tekmi pocedal: "Odigrali smo lepo tekmo, škoda da smo prvi niz pričeli s tako velikim spoštovanjem. V nadaljevanju smo pokazali da lahko igramo z njimi. Še moramo delati na konstantnosti, saj je bilo preveč nihanja v igri. Škoda ker nismo izkoristili svojih priložnosti, predvsem v četrtem nizu, kjer smo imeli nekaj žog, ki bi jih lahko odigrali drugače, bolje. ACH ne dopušča dosti priložnosti in če to ne izkoristiš se konča kot se je. ACH je vzel vse tri točke."

Radovan Gačič, trener ACH Volleya, je povedal po tekmi:"Tekmo smo dobro začeli, v prvem nizu ni bilo posebnosti, tudi prva polovica drugega niza je bila OK, potem pa smo malo padli, nekako smo se uspavali, istočasno pa so domači začeli igrati bolje. Jasni je bilo, da tako kot so igrali v prvem nizu ne morejo nadaljevati. Potem pa, ko se domača ekipa razigra, je vedno težko. V tej dvorani nam nikoli ni bilo lahko, tudi tiste tekme, ki smo jih dobivali s 3:0, so se zaključevale okrog 20. točke in bi se lahko drugače obrnile. Proti nam ekipe nimajo kaj izgubiti in igrajo neobremenjeno in z izjemo prvega niza se je Panvita Pomgrad danes izkazala kot neugoden nasprotnik."

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: arhiv kluba

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.