Murskosoboški Vodovod poziva k racionalni porabi vode

Uredništvo Pomurec | Murska Sobota, 22.06.2012 ob 10:05

Javno podjetje Vodovod Murska Sobota je izdala ukrep za racionalizacijo porabi vode zaradi suše, saj se nivo podtalnice v maju glede na april ni bistveno dvignil. Tako porabnike opazarjajo, da je potrebno z vodo ravnati racionalno, da ne bo potrebna prisilna omejitev porabe.

Zadnje dneve, ki so bili vroči in suhi, s stališča suše niso obetavni. Po sušni pomladi je javno podjetje Vodovod Murska Sobota že v začetku aprila opozarjala na racionalno porabo vodo, isti ukrep pa so izdali tudi predvčerajšnjim.

"Čeprav je bilo v maju nekaj več padavin kot običajno, se nivo podtalnice ni bistveno dvignil. Zadnje dni opažamo, da je poraba v jutranjih in večernih konicah enaka kot prejšnja leta, kar pomeni, da porabniki omejitve oz. poiva k varčevanju ne spoštujejo. Vse porabnike ponovno opazarjamo, da je potrebno z vodo ravnati skrajno racionalno. V nasprotnem primeru bodo v prihodnjih mesecih potrebne prisilne omejitve porabe (redukcije)," opozarja podjetje Vodovod vse porabnike vode na vodovodnem sistemu Murska Sobota.
  Oceni prispevek:
  12345
  12345
  Povprecje: (0)  gost
  gost - baba mara

  Kdo je že bil na soboškem vodovodnem stolpu in imel enkraten razgled skoraj do Balatona? Pa ni potrebno zaradi tega varčevati z vodo.
  gost
  gost - uujj

  Ge man doma tudi redukcijo. Napuno san velki bazen z vodo zdaj se pa samo veni še kopam pa namakan. NAJ BI KOMUNALA RAJŠI KAK DALA MURI DALA ZA SANACIJO VODOVODA. V BAKOVSKI GRAMOZNICI GEJ TELKO VODE ...
  smrt
  smrt

  ka mo šparal vodo ? bogati Zaubermacher pa nas sijli ka moremo plaviti in prati embalažo tak kak da bi mi uni plačali vodo tak zapovidavlejo ? zaj pa naj šparan ???
  gost
  gost - GOST

  Za dva meseca plačam prek 50€ za vodo. Mislim ka je to zadosta ka lejko z njo delan ka ščen. Za te peneze bi si že lejko kupo vodo v trgovini v steklenicah iz italije ge je 1.5l 15 centov

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.
  Prijavi se z računom: line line line

  ali komentiraj kot gost:

  Ime ali vzdevek:


  e-pošta: (samo za potrditev veljavnosti)
  IZPOSTAVLJAMO
  FOTO UTRINKI
  KRONIKA
  VREMENSKA NAPOVED  ( Murska Sobota )
  Trenutno

  11
  Jutri

  4/17
  Petek

  7/19
  Sobota

  7/19
  Nedelja

  8/17
  POMUREC.COM NA FACEBOOKU
  NAJBOLJ BRANO TA TEDEN
  Župan Štihec in Brunčeva zaradi muze pod lupo nadzornikov
  FOTO: Sobotna zabava z Blue Planet v Spartacusu
  FOTO: Vroča zabava z Luno v Diamond clubu
  FOTO: Zlata žila skrbeli za noro zabavo v Oxygenu
  Barbara Šumak: Študij brez Erasmus izmenjave je kot jesti smetano brez češnje na vrhu

  NAZADNJE KOMENTIRANO

  KOLEDAR DOGODKOV
  Sreda, 16.04.2014
  Četrtek, 17.04.2014
  Petek, 18.04.2014