https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi uspešno izpeljali državni kviz v Svetem Juriju ob Ščavnici

Sveti Jurij ob Ščavnici, 16.04.2013 ob 14:00  

Na mladih svet stoji, in da so mladi odlični organizatorji se je izkazalo tudi tokrat, ko so v Svetem Juriju uspešno izpeljali prireditev, katere se je po mnenju organizatorjev udeležilo okrog 3000 ljudi. Da pa jim znanje iz področja kmetijstva ni tuje, so dokazale tudi domače tekmovalke, ki so osvojile odlično drugo mesto.

Mladi uspešno organizirali in izpeljali državni kviz Mladi in kmetijstvo

»Državni kviz smo letos gostili že tretjič, saj smo državni prvaki v kvizu Mladi in kmetijstvo postali že trikrat. In vedno, ko osvojiš naslov državnega prvaka ti pripade čast, da organiziraš državno tekmovanje«, je po uspešno izpeljanem dogodku povedal Simon Černel, predsednik Društva podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici.

Simon Černel, predsednik DPM Sv.Jurij ob Ščavnici in Jerneja Jančar, vinska kraljica Radgonsko - kapelskih goric

Kot lanskim zmagovalcem jim je tako pripadla čast, da so organizirali letošnji državni kviz Mladi in kmetijstvo in uspešno gostili ekipe Društev podeželske mladine iz vse Slovenije. Organizacija je trajala skupno kar eno leto, saj so Modrijane rezervirali že takoj naslednji dan po lanski zmagi na Gorenjskem. Intenzivno so se pripravam posvečali skoraj 2 meseca. Zadnji teden pred dogodkom je na pomoč priskočilo okrog 100 ljudi, torej skoraj vsi člani društva  tudi prijatelji, ki niso člani njihovega društva. Pomagala so tudi ostala društva iz občine, posebej pa je Černel izpostavil pomoč sosednjega prijateljskega društva DPM Prlekija, ki so veliko doprinesli k organizaciji in uspešni izvedbi.

Ker vsaka prireditev prinese ogromne stroške, so skušali pridobiti čimveč sponzorjev. Posebej so hvaležni svoji občini Sveti Jurij ob Ščavnici, Zvezi slovenske podeželske mladine, KGSZ in Kmetijskemu zavod Murska Sobota z vsemi kmetijskimi svetovalci vred, ki so jim vedno stali ob strani. »Še posebej tukaj velja omeniti našega župana Antona Slana in Metko Marinič«, je poudaril Černel.

Sam kviz je bil zelo uspešno izveden, ali kot je menila večina obiskovalcev - na visokem nivoju. Program so popestrili tudi s kulturnim programom, na katerem je zaplesalo domače foklorno društvo Sveti jurij Jurij ob Ščavnici in Plesno društvo Kan-kan. Kot se za tako prireditev spodobi, je zadonela tudi Zdravljica, ki jo je zapel Ivan Fleisinger. Prireditve se je po njihovi oceni udeležilo okrog 3000 ljudi, zato ocenjujejo prireditev kot zelo uspešno.

In rezultati?

V kvizu je sodelovalo 11 ekip iz posameznih regij: Bela Krajina, Podravje, Posavje, Koroška, Gorenjska, Ljubljana z Zasavjem, Dolenjska, Celjska, Primorska in Pomurje, ki je imelo kar dve ekipi.

Mladi so odgovarjali na vprašanja iz več področij, in sicer hmeljarstva, potem značilnosti rastlin za pridelavo olja, dobili so vprašanja tudi iz poznavanja slovenske narodne noše in reje perutnine. Prvo mesto je osvojila ekipa DPM Mirna Peč iz Dolenjske, drugo mesto so osvojila domača dekleta, tretje pa DPM Zgornjesavske doline. Domači ekipi sta z drugim in četrtim mestom, ki sta ga zasedli, odlično počastili tudi 20. obletnico obstoja DPM Sv. Jurij ob Ščavnici, ki jo letos praznujejo.

Z izvedbo prireditve so vsekakor lahko zadovoljni, pa tudi prejeli so precej pohval. 

Foto: Branko Kosi

Več fotografij v spodnji galeriji ... in TUKAJ

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.