https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ta vikend srečanje evropskih pilotk na kongresu v Prlekiji

05.06.2013 ob 9:00  

V Sloveniji že 25 let deluje Društvo slovenskih letalk, ki bo v času od 7. do 9. junija 2013 gostitelj letošnjega kongresa evropskega združenja pilotk (FEWP Federation of European Women Pilots).


Letošnji kongres evropskih pilotk se bo odvijal v Prlekiji. Pilotke bodo v petek obiskale Veržej, kjer si bodo ogledale Babičev mlin in obiskale čebelarstvo v Banovcih. Konferenca bo potekala v soboto od 9. do 11. ure v Biotermah Mala Nedelja. Za tem bo sledil odhod na hipodrom v Ljutomer, kjer se bodo preizkusile na kasaški stezi. V popoldanskem času si bodo v Gornji Radgoni ogledale klet Radgonskih goric, zvečer pa bo sledila gala večerja v Križevcih pri Ljutomeru.

To je že tretjič, da so organizatorke tega velikega dogodka Slovenke. Kongresa se bodo udeležile pilotke iz Avstrije, Nemčije, Nizozemske, Italije, Švice, Španije, Velike Britanije in Poljske. Veliko pilotk, seveda če vreme dopušča, na kongres prileti z letalom, kar da dogodku še posebno noto.

»Ponosne smo, da smo doma in v tujini prepoznane kot odlične organizatorke letalskih srečanj in jadralnih seminarjev in vesele smo, ker imamo možnost, da se lahko dotaknemo neba. Z veseljem se spominjamo pobudnic in pobudnikov ustanovitve našega društva ter vseh žensk, ki so pisale zgodovino ženskega letalstva še pred nami. Želimo  nadaljevati  poslanstvo žensk, predanih letalstvu, ki so naš vzor. Letenje nas združuje, na nebu in na tleh«, je povedala predsednica Društva slovenskih letalk Irena Raymond.

Ne dolgo po ustanovitvi društva so članice navezale kontakte s pilotkami drugih evropskih držav in postale so članice evropskega združenja pilotk ( FEWP – Federation of European Women Pilots). Vsako leto se srečujejo na mednarodnem kongresu evropskih pilotk, katerega glavni namen sta druženje in izmenjava izkušenj, hkrati pa tudi vabilo in motivacija ostalim ženskam, naj se jim pridružijo. Tokrat se bodo tako srečale v Prlekiji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.