https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Bratoncih so slovesno proslavili 90 let PGD

Bratonci, 26.08.2014 ob 7:00  

V Bratoncih so minulo soboto slovesno obeležili 90 let obstoja organiziranega gasilstva v vasi. Ob tej priložnosti je potekala slovesnost s kulturnim programom in podelitvijo priznanj najzaslužnejšim. Sledila je zabava do poznih jutranjih ur.


Praznovanje 90. obletnice PGD Bratonci se je začelo že v začetku leta. Dan pred samo slovesnostjo so sedanji člani društva položili venec in prižgali svečo v spomin na vse pokojne gasilce, kaplan beltinske župnije pa je v bratonski kapeli Marije pomočnice daroval sveto mašo v spomin na vse živeče in že umrle domače gasilce. Opravili so tudi slavnostno sejo, kjer so med drugim podelili značke za dolgoletno delo in priznanja Gasilske zveze Beltinci vsem zaslužnim članom. Značko za dolgoletno delo 60 in 70 let aktivnega dela v tej organizaciji in državno odlikovanje Gasilske zveze Slovenije pa so slovesno podelili na sobotni slovesnosti.

Gasilsko priznanje in značko za 60 let dela v gasilski organizaciji so prejeli Alojz Hajduk, Jože Vrbančič, Janez Marič in Alojz Marič. Gasilsko priznanje in značko za 70 let aktivnega dela v gasilski organizaciji je prejel Štefan Hajduk. Gasilsko odlikovanje plamenico druge stopnje Gasilske zveze Slovenije je prejel članu PGD Bratonci Srečko Antolin. Gasilsko odlikovanje plamenico prve stopnje je prejelo PGD Bratonci. 

Priznanja, zahvale in spominske plakete so podelili Občini Beltinci, Gasilski zvezi Beltinci, Krajevni skupnosti Bratonci, KUD Štefan Kovač, Turističnemu društvu Bratonci, Dušanu Legenu, Gostinstvu Celec, Tilii print Bratonci in Vezenju Koren Bratonci.

V kulturnem programu je nastopila beltinska tamburaška skupina in mešani pevski zbor Bratonci. Sledila je zabava ob dobri hrani in pijači.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.