https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Župan Jevšek sprejel francoskega veleposlanika v Sloveniji

Murska Sobota, 24.11.2014 ob 15:00  

Župana Jevška je danes obiskal francoski veleposlanik v Sloveniji Pierre-François Mourier, ki so ga spremljali  Aude Robin Mitrevski, vodja gospodarskega oddelka, Vincent Coste, diplomatski pripravnik in Polona Gabrovšek, predstavnica oddelka za tisk.


Veleposlanik je županu čestital za izvolitev in mu zaželel uspešno vodenje občine, predvsem pa veliko dobrega in neposrednega sodelovanja z občani. Za obisk Prekmurja se je odločil, ker mu je ta del Slovenije s svojo neokrnjeno naravo zelo všeč, hkrati pa ga zaradi težke gospodarske situacije  zanima strategija razvoja mesta in celotne regije. Župan je francoskemu gostu predstavil svojo strategijo razvoja občine in program, ki je prepričal tudi volivce, le-ta pa, kot je dejal,  temelji na povezovanju. Najprej na povezovanju in sodelovanju z regionalnimi institucijami, zato je bil na srečanju poleg direktorja mestne uprave Srečka Đurova, prisoten tudi Feri Gönc z Regionalne razvojne agencije Mura, nato pa povezovanju preko meja, saj bo v prihodnji finančni evropski perspektivi prednost namenjena čezmejnim projektom. Izpostavil je bilateralno konferenco županov obmejnih občin na slovenski in avstrijski strani, ki bo potekala 1. decembra v Bad Radkersburgu.

Župan je dejal, da si v Murski Soboti prizadevamo, da bi v svojo sredo privabili neposredne vlagatelje v gospodarstvo, da imamo veliko možnosti za razvoj podjetij v Severni obrtno-industrijski coni, da imamo veliko usposobljenih in kompetentnih ljudi. Izpostavil je bogastvo čistega okolja, biološko pridelane prehrane, geotermalne energije, ki jo bomo v večji meri skušali izkoriščati v prihodnosti, predvsem pa turizem, ki ima v naši regiji  še veliko možnosti za razvoj. 

Feri Gönc je pri tem izpostavil odlično sodelovanje RRA Mura s francoskimi partnerji, predvsem iz pokrajine Auvergne, in dejal, da je glavna naloga agencije privabljanje tujih investicij.  Na prvem mestu je iskanje investitorjev na področju prehrambne industrije, turizma in gospodarskih aktivnosti z višjo dodano vrednostjo. Naštel je nekaj konkretnih podjetij v občini in Pomurju, ki iščejo tuje strateške partnerje ter skupaj z županom podal nekaj konkretnih predlogov za sodelovanje na področju pridelave ekološko  pridelane prehrane, razvoja dodatnih turističnih nočitvenih  kapacitet s poudarkom na eko turizmu in  izmenjavo dobrih praks s podjetji iz Francije.

Veleposlanik je županu obljubil pomoč pri vzpostavljanju potrebnih povezav z gospodarskimi družbami ali posameznimi francoskimi mesti.

Veleposlanik se bo danes v Murski Soboti sestal tudi s predstavniki Zveze Romov Slovenije ter upravo podjetja Proconi, ki sodeluje s francoskim partnerjem, podjetjem Fleury Michon.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.