https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Za razvojno najbolj prodorno občino Slovenije 2015 se potegujejo tudi Ljutomer, Murska Sobota in Turnišče

12.02.2015 ob 13:00  

V okviru slovenske ISSO raziskave projekta Zlati kamen, v kateri že letos četrtič iščejo razvojno najbolj prodorno občino, je znanih dvanajst finalistov iz štirih regij. To so Kranj,  Piran, Šempeter-Vrtojba, Kostel, Ljubljana, Šentrupert, Kozje, Slovenske Konjice, Velenje, Ljutomer, Murska Sobota in Turnišče.


Razskava obsega kar 51 indikatorjev razvojne uspešnosti

V raziskavo je bilo vključenih kar 51 ključnih indikatorjev razvojne uspešnosti, ki se nanašajo na  osem glavnih področij (demografija, učinkovitost, gospodarstvo, trg dela, izobraževanje, življenjski standard, socialna kohezija s politično kulturo in okolje). Dodatna kvalitativna analiza pa vključuje še analizo strategije, odprtosti občine ter vključenosti občanov v odločanje in aktivnosti.

Foto: zlatikamen.si, Miško Kranjec

Zmagovalke bodo znane 10. marca

Regionalne zmagovalke in nacionalno zmagovalko bodo razglasili na konferenci Zlati kamen, to je tradicionalnem srečanju občin in županov, ki bo potekla 10. marca  na Bledu. Letošnja osrednja tema srečanja bo trajnostni razvoj in kohezijska politika 2020. Nagrado Zlati kamen podeljujejo od leta 2012. Dosedanje zmagovalke so bile Škofja Loka (2014), Postojna (2013) in Idrija (2012).

Zlati kamen občini, ki je lahko vzgled ostalim

Zlati kamen je sistem za spodbujanje in spremljanje razvoja na ravni lokalne samouprave, s tem pa tudi  lokalne kvalitete življenja. V širšem smislu meri na vse državljane, jih želi osveščati in s tem razvijati v bolj kritične volivce. Nagrado Zlati kamen podelijo tisti občini, ki s svojo razvojno, v prihodnost in v dobro občanov usmerjeno dejavnostjo, pomeni primer dobre prakse in je lahko vzgled ostalim.

Podrobna razdelitev najboljših občin po regijah:

- Zahodna Slovenija (Primorska in Gorenjska): Kranj, Piran, Šempeter-Vrtojba

- Osrednja in JV Slovenija: Kostel, Ljubljana, Šentrupert

- Od Posavja do Koroške: Kozje, Slovenske Konjice, Velenje

- Vzhodna Slovenija: Ljutomer, Murska Sobota, Turnišče 

Lani se je najboljše živelo na Dunaju, v Londonu in Melbournu

Slovenski indeks ISSO lahko primerjamo s podobnimi analizami po svetu, ki na podoben način primerjajo kraje na svetovni ravni. Analize kot je ISSO prinašajo smiseln in standardiziran okvir za primerjavo z drugimi. Za eno najbolj znanih analiz velja je Mercerjeva lestvica najboljših mest, po kateri so lani za  mesto z najbolj kakovostnim življenjem razglasili Dunaj. Svetovalna hiša PriceWaterhouseCoopers je za mesto največjih priložnosti razglasila London. Analitiki britanske poslovne revije The Economist pa so kot najboljše mesto za življenje razglasili Melbourne.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.02.2015 ob 13:47 gozd gost

      ahahaha turnišče praj, zakoj je lejko občina turnišče vzgled ostalim?!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.02.2015 ob 14:31 gost

      zatou ka ma županjo ka se razdaja

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.02.2015 ob 15:11 bruh gost

      to obvezno mi v lotmerki nucamo! mamo nagrad že mali miljon, haska pa efekta pa nikšega! malo še je placa na zidi županata!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.02.2015 ob 17:22 slovenija od kod lepote tvoje gost

      ka mate proti turniski obcimi prej pometi v svoji obcini ljudje eh ste vedno bolj hinavski vsa sreca ka san slovenijo zapusto ker ni vec tega kar je bilo da smo vsi skuper drzali proti ljubljani zaj se pa nekaj sopirite daj odjebite ce nemas dela drugoga te se v zijd zaletite

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.02.2015 ob 19:11 vol gost

      Sobota de dobila zlati kamen za volitve. Ka mo se lejko z njim po glavi mlatili!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.02.2015 ob 14:59 peg gost

      Sobota je edino mesto v Sloveniji kjer nemreš zaspati za volanom. ker so ceste katastrofalne in te med vožnjo samo premetavle...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.02.2015 ob 15:51 slovenija od kod lepote tvoje gost

      Ja san še pozabo povedati da sem redno včešjeni zato ker sem končo hitro šolo in to pilotsko.Resan žal mije da sem taki bumbar.OPROSTITE MI DRAGI POMURCI.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.