https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Seja mestnega sveta MOMS v znamenju fakultete za turizem in zadolžitve Ljudske univerze

Murska Sobota, 15.04.2016 ob 9:30  

Včeraj so se na 12. redni seji sestali mestni svetniki Mestne občine Murska Sobota. Burna seja z veliko razpravami je bila v znamenju projekta ustanovitve Fakultete za turizem, Odloka o občinskem prostorskem načrtu Mestne občine Murska Sobota in zadolžitve javnega zavoda Ljudska univerza Murska Sobota.

 

Dopolnitve in spremembe OPN

Murskosoboški mestni svetniki so med drugim po skrajšanem postopku podprli predlog Odloka o spremembi Odloka o ustanovitvi javnega podjetja Komunala javno podjetje d.o.o., pri čemer je šlo le za dodajanje dejavnosti. Precej časa so v prvi obravnavi namenili predlogu Odloka o občinskem prostorskem načrtu Mestne občine Murska Sobota, ki je potreben sprememb in dopolnitev. Nekatere mestne svetnike je zbodlo dejstvo, zakaj je potrebno odlok tolikokrat popravljati, odloki bi morali biti dolgoročni in daljnosežni. Po razlagi občinske uprave je odlok nastajal kar sedem let, vmes se je menjavala zakonodaja, ministrstvo pa med drugim spreminjalo pravilnike.

150 tisoč evrov za fakulteto za turizem, ki je v Murski Soboti ni

Precej burna razprava se je vnela v točki, ki se je nanašala na izvajanje projekta ustanovitve Fakultete za turizem na lokaciji v Murski Soboti. Vodstvo murskosoboške občine se sprašuje o zakonitosti, namenskosti, smotrnosti in gospodarnosti porabe sredstev občinskega proračuna ter morebitnega oškodovanja občinskih javnih sredstev. Zanjo je bilo namenjenih 150 tisoč evrov, dejstvo pa je, da fakultete v Murski Soboti ni. Zato je bil podan predlog, da se nadzorni odbor odpredeli glede teh sredstev in morebitnega oškodovanja. Nekateri svetniki so bili mnenja, da se zopet le pogreva za nazaj, vendar po besedah direktorja občinske uprave »150 tisoč evrov ni nepomemben denar in ni nepomembna tema«. Po drugi strani pa kot je bilo slišati, da ni dovolj poskrbljeno za invalide v mestu, ki jim je dostop v določene javne ustanove otežen ali nemogoč.

Podali soglasje za zadolžitev Ljudske univerze v višini 130 tisoč evrov

Po dlje trajajoči razpravi so mestni svetniki podali soglasje k zadolžitvi javnega zavoda Ljudska univerza Murska Sobota, kateremu so odločno nasprotovali v SDS. Ljudska univerza se bo zaradi kratkoročne premostitve finančnega stanja javnega zavoda zadolžila za 130 tisoč evrov. 

Od TUS si obetajo do devet milijonov evrov sredstev

Obravnavali so tudi zaključni račun proračuna Mestne občine Murska Sobota za leto 2015. Seznanili so se s končno verzijo Trajnostne urbane strategije, od katere si obetajo sedem do devet milijonov evrov sredstev. Spoznali so občinski program varnosti, akcijski program za invalide in program dela RIS Dvorec Rakičan. Med kadrovskimi zadevami pa med drugim niso podali pozitivnega mnenja kandidatki Metki Kuharič za ravnateljico OŠ IV Murska Sobota.  

Zaradi dolgotrajnih razprav včerajšnje seje niso uspeli dokončati, zato jo bodo nadaljevali pred naslednjo redno sejo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2016 ob 16:02 Mladinec gost

      Na našo srečo se starajo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2016 ob 21:20 gost

      Teta mariska,zna dobro kuhat,samo kak dolgo se.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2016 ob 21:24 gost

      Mariska,ti si teta iz ozadja,kdo te li placuje,za ta tvoja dejanja,ki jih kuhas v murski soboti?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.04.2016 ob 20:37 dirigirano novinarstvo gost

      O zgodovinsko največjem primanjkljaju v zgodovini občine MS, pa nič? Pa koga vi farbate s temi prispevki? Če bi imel Štihec tak minus bi Pomurec dva meseca non stop napisal po tri članke na dan.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.