https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Soboško poletje 2017: Avtomobili

Kdaj: Petek, 11.08.2017 ob 20:00

Kje: Murska Sobota, Trg kulture

SOBOŠKO POLETJE 2017

AVTOMOBILI, Slovenija

Zasedba: Marko Vuksanovič – vokal; Mirko Vuksanovič – klaviature, vokal; Boštjan Andrejc Bushy – kitara, vokal; David Morgan – bobni; David Šuligoj – bas kitara.

Novogoriška skupina Avtomobili je leta 2012 praznovala 30 let aktivnega delovanja. V osemdesetih letih je pretežno nastopala zunaj Slovenije, v republikah nekdanje države, pozneje pa je svoje delovanje in ustvarjanje usmerila na slovenski prostor. Leta 1984 so fantje zmagali na mladinskem festivalu v Subotici, kar je bila izvrstna izhodiščnica za vrsto koncertov po Jugoslaviji. Istega leta je izšla tudi njihova prva plošča Mjesec je opet pun, zatem Dugo toplo ljeto, leta 1987 pa so v srbohrvaškem jeziku na vinilu izdali ploščo Krenimo. Po nekajletnem diskografskem premoru so izšle še Mraz (1992), Skozi leta (1994), Drugi svet (1995-kompilacija), Navaden dan (1997), Največji zadetki (1998-kompilacija), Enakonočje (2000), Mesta železniških postaj (2006) ter Klub klubov. V letih 1994 in 1996 so Avtomobili prejeli nagrado Zlati petelin kot najboljša slovenska rockovska skupina. Zadnji album, Pozna pomlad (2012), je nekoliko modernejše aranžiran, vseeno pa skupina obdrži svoj edinstveni slog in obenem tudi kaže, kakšen je današnji zvok in glasbeni potencial Avtomobilov.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.