https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Huda ura v Pomurju: odkrite strehe, podrta drevesa, zalite kleti, uničene poljščine

11.08.2017 ob 10:00  

Po vročinskem valu in temperaturami blizu 40 stopinj Celzija, je včeraj zvečer po Pomurju divjalo neurje, z močnim vetrom, hudimi nalivi in toča. Odkrilo je več streh, veter je podiral drevesa in električne drogove, voda pa je zalivala kleti. Veter je odnesel streho Osnovne šole Bogojina in odkril streho na srednji biotehnični šoli v Rakičanu.

Odkritih več streh

Močan veter je odkrival strehe v Andrejcih, Beltincih, Murski Soboti, Satahovcih, Veržeju, Motovilcih, Dobrovniku, Gančanih, Ivancih, Dolgi vasi, Veliki Polani, v naselju Vaneča ter Prosečka vas v občini Puconci. V Moščancih je delno odkrilo tri strehe na stanovanjskih hišah, odkrilo je tudi strehe objektov v Moravskih Toplicah, Tešanovcih, Branoslavcih, v Zgornjem Kamenščaku in v Stročji vasi. V Lendavi je močan veter odkril streho in kritino razmetal po sosednjih objektih.

Veter odnesel streho Osnovne šole Bogojina

Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, je ob 20.55 vas Bogojino, občina Moravske Toplice, zajelo močno neurje, ki je odkrivalo strehe in podiralo drevje. Gasilci PGD Bogojina so prekrili dve delno odkriti stanovanjski hiši in očistili skupaj s komunalnim podjetjem Čista narava cestišče in odstranili podrta drevesa. Odkrito streho OŠ Bogojina so zložili na kup. Obveščene so bile pristojne službe. Sanacija strehe OŠ bo potekala v naslednjih dneh.

Podrta številna drevesa

Močan veter je podiral drevesa na območju občin: Murska Sobota, Rogašovci, Puconci, Šalovci, Ljutomer, Lendave, Gornja Radgona, Črenšovci, Velika Polana, Beltinci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej. V Bokrači so gasilci odstranili podrta drevesa, odstranili so tudi nanose zemlje in rešili traktor izpod podrte ute. 

Ob 20.30 je močno neurje z vetrom zajelo vas Rakičan, kjer je na srednji biotehnični šoli odkrilo del strehe in poplavilo kletne prostore doma starejših. Gasilci so izčrpali vodo iz kletnih prostorov Doma starejših in opravili ogled strehe srednje šole, poroča uprava za zaščito in reševanje.

V Murski Soboti je meteorna voda zalila več kleti stanovanjskih hiš. Močan sunek vetra je odkril del strehe v Tišinski ulici v Murski Soboti.

Uničene poljščine

Divjala je tudi toča, ki je uničevala poljščine.

Foto: Toča v Gradišču (FB Neurje.Si)

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.08.2017 ob 11:14 gost

      Človek uničuje naravo, božje stvarstvo, narava se maščuje, nekdo je nad človekom. Kot pravi Tereza Kesovija: sve se vrača - sve se plača. To so zakoni narave, ne vsemogočnega človeka, ki misli, da si bo s svojo požrešnostjo vse prisvojil. Amen.

      13 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.08.2017 ob 12:26 gost

      Prvi komentator: Ali torej verjameš, da je Bog maščevalen? To se mi zdi neverjetno, če pa sem lahko velikokrat slišal od duhovnikov, da je Bog neskončno milosten, dober, vserazumevajoč ... No, sprašujem se, zakaj bi on tako "čudno" ravnal z vremenom, prizadeval nedolžne ljudi, jim prinašal trpljenje, bolezni, ogenj ... ???

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.08.2017 ob 13:45 gost99 gost

      Za takšno vreme smo si res sami krivi in samo hujše še bo, bog(energija...) je ustvaril zemljo in se ne maščuje, saj ne onesnažuje on, ne podtika požarov, ali izliva nevarne odpadke... (vsako dejanje premakne mejo za malo ali veliko) - vsak prispeva k temu kar je, tudi če misli da (pa kaj če vržem plastenko skozi okno ena ni nič) in tako jih razmišlja več lenuhov in kaj imamo, jarki ob cestah so kot koši za smeti voda pa plava po kleteh in hišah. Šele ko veter, voda, toča... naredijo škodo in vse raz*... potem zganemo svoje riti.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.08.2017 ob 17:18 Toča gost gost

      Tako je ljudje dragi po domače zemlja se čisti nesnage z katero jo onesnažuje samo in edino človek

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.08.2017 ob 17:39 komentator ena gost

      komentator ob12:44 -KDO PRAVI, POD PRVIM KOMENTARJEM, da je Bogmaščevalen, kdo omenja Boga???Nekdo je nad človekom, kdo omenja Boga. Mislil sem na naravo, ki se maščuje za pizdarije, katere ji povzroča NIHČE DRUG KOT IN SAMO ČLOVEK!!!!!! Narava se maščuje, podiramo drevesa, kar ne naredimo mi - naredi žledolom. Tega ne moremo sanirat 3 leta, pojavljajo se lubadarji, sedaj bomo krčili gozdove za potrebe kemičnih pizdarij v tovarnah. Delali smo komasacije kmetijskih zemljišč, da sedaj imamo suše. Nismo sposobni plačat(občine) zaščite proti toči, Avstrijci to naredijo, neurje se znese nad nami.Pridružil bi se komentarju gost 99, ima enako mišljenje kot jaz. Točno tako, a je Bog kriv, da vsaka družina ima v povprečju 2,5 avta?. Kam gre ta hudičev plin? Tisto, kar čisti zrak, pa izkorinjamo, oziroma ne znamo ravnati z njim. Boste videli za leto, dve kaj se bo dogajalo. Boste videli, kaka zima bo letos, da bo vrag iskal mlade. Takrat vam napišem, kako to vem.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.08.2017 ob 8:27 Gosak gost

      No, to pa je precej boljše razmišljanje, kot si ga napisal kot prvi komentator. Seveda se lahko samo narava maščuje nad nespametnim početjem človeštva. Zato ne razumem, zakaj mnogi verjamejo, da Bog ravna z vremenom. Ko na primer pride dež po dolgotrajni suši, jih veliko reče: "Bog se nas je usmilil in poslal dež." Potemtakem naj bi Bog pošiljal tudi točo, veter, ogenj... Jaz seveda v to ne verjamem. Kaj pa vi?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.08.2017 ob 13:10 gost

      Jes bi pa rajši razpravo v drujge smeri! Dajmo že ednok povejmo ka je pokrivanje hiš in osnovnih šol z pločevinasto strejo v Prekmurju STROGO PREPOVEDANO. Če opažate poškodbe se le te dogajajo na objektih kjer je pločevina! Tam mamo sto lejt stare kuče poleg kere majo črejp na iži in so napol podrejte pa jim voter vrže dol pal ciglov,.... Nega pa neurja kda nebi bilo ogroženo življenje od teh pločevinasteh streh

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.08.2017 ob 8:27 Marmur gost

      Saj se v glavnem strinjam s tabo, ne razumem pa, kako površen (ali pa ne znaš pravilno uporabljati s, z, kaj se piše skupaj ali narazen, kje so ločila ...) si pri pisanju. Kot da bi končal nekaj razredov osnovne šole?!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.08.2017 ob 11:08 gost

      Nema veze, kak človek pijše, glavno, da omeni bistvo problema, ima prav, jebeš pločevinaste strehe. Še malo pa si nekateri celo dvorišče pokrijejo s pločevino, tak ka da tou zdigne de letelo kak neznani leteči predmet iz onostranstva!

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.08.2017 ob 23:05 vzgon gost

      Naši predniki so imeli na hiši slamo ali opeko. Pa nekateri še pismeni niso bili, so pa zelo dobro vedeli kaj spada na streho. Sedaj pa imamo na po občinah in šolah zraven diplomantov tudi magistre in doktorje in nič od njih. Nek kvazi projektant jih prepriča, da je to dobro in seveda verjamejo, ker noben ne misli več s svojo glavo. Ta pločevinasta streha in nizek naklon sta, kot letalsko krilo. Samo določena hitrost vetra je še potrebna, da se vse skupaj lepo dvigne.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.08.2017 ob 8:34 gost

      Kakši doktorji-projektanti????Ti samo nasamarijo župane prišleke ali osnovna izobrazba, ker tudi magistri in doktorji župani so za p. m.Nekdo nekaj ponudi za "dobro ceno", župani itak ne vedo za kaj se gre. to ponudbo sprejmejo. Ponudnik lepo skasira, mogoče se sredstva vrnejo tudi v žep lokalnim šerifom (sigurno), občane ene to ne zanima, polovica občanov je pa v vsaki občini itak nepismena in jih občine sploh ne zanimajo. Pridejo nove volitve nekateri župančeki se menjajo, slabo opravljena dela pa ostajajo. In pride rahel "vetrič"k se poigrava z mojstrovinami gradbincev, z žeblji zabitimi v roženice. Sosedje teh zgradb pa si predstavljajo, da so ob takem vremenu na letalskih paradah, malo šumi, ropota - pločevine pa "letijo" kot najnovejši letalski izumi. Amen.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.08.2017 ob 8:55 gost

      Pravkar sem ugasnil radio, poslušal sem murski val, pa izgleda ne zmorejo niti enega dneva brez hrvaške muzike..priporočam jim, naj en dan reskirajo in poslušajo radio Čakovec, pa če bodo slišali samo eno slovensko pesem, potem jim oprostim jugomanijo.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.