https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: V Murski Soboti odprli prenovljene prostore proizvodnega obrata za 3D tisk

Murska Sobota, 06.10.2017 ob 7:10  

Včeraj, 5. oktobra, je družba EPPS (Elektronsko pismo Pošte Slovenije), odvisna družba Pošte Slovenije, v Murski Soboti slovesno odprla prenovljene prostore svojega proizvodnega obrata za 3D-tisk, s čimer »vstopa v 3D-svet brez omejitev«, ki omogoča hitro pot od ideje do izdelka.   

Proizvodni obrat v Murski Soboti je eden večjih v regiji in ponuja celotno paleto storitev 3D-tiska: svetovanje, 3D-modeliranje, 3D-skeniranje, vzvratno inženirstvo, 3D-tisk izdelkov in poobdelavo. Storitve 3D-tiska se uporabljajo praktično na vseh področjih, od avtomobilske industrije do medicine. V Murski Soboti lahko v najkrajšem možnem času že izdelajo prototipe, natisnejo nadomestne dele, male serije izdelkov, kalupe, orodja, unikatne izdelke, poslovna in promocijska darila. 

Prenovi proizvodnega obrata bo kmalu sledila vzpostavitev spletne platforme, ki bo povezovala lokalne in globalne ponudnike storitev 3D-tiska, raziskovalno-znanstvene laboratorije, podjetja in končne potrošnike. EPPS želi organizacijam in končnim potrošnikom ponuditi širok nabor zanesljivih in kakovostnih storitev 3D-tiska in 3D-skeniranja za različne namene uporabe.

Monika Zajc, namestnica direktorja EPPS je ob odprtju povedala, da z uvajanjem nove storitve 3D-tiska EPPS sledi razvoju in postaja ponudnik sodobnih digitalnih in inovativnih storitev ter rešitev tako doma kot v tujini.

Vinko Filipič, član poslovodstva Pošte Slovenije, je povedal, da tehnologija 3D-tiska praktično ne pozna idejnih in izvedbenih omejitev. Obenem je izrazil veselje, da v Murski Soboti odpirajo enega večjih proizvodnih obratov za 3D-tisk v Jugovzhodni Evropi.

Podžupan Mestne občine Murska Sobota Boštjan Berlak, je pozdravil novo investicijo in prihod inovativnih tehnologij v Mursko Soboto, saj to krepi gospodarsko vzdušje. Pošti Slovenije in njeni odvisni družbi EPPS pa je zaželel uspešno delo, da bo lahko v Murski Soboti kmalu odpirala še večje prostore.

Trak so slavnostno prerezali podžupan Mestne občine Murska Sobota Boštjan Berlak, namestnica direktorja EPPS Monika Zajc, direktor EPPS Vili Hribernik in član poslovodstva Pošte Slovenije Vinko Filipič

3D-tisk je ena izmed najobetavnejših tehnologij prihodnosti. Z vedno večjo dovršenostjo in dostopnostjo bistveno vpliva na način poslovanja posameznih industrij. S konkurenčnimi prednostmi vpliva na klasično oskrbovalno verigo v proizvodnih podjetjih, saj znižuje stroške maloserijske proizvodnje, transporta in skrajšuje dobavne roke. Z uporabo v medicini pa izboljšuje kakovost življenja ljudi.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.