https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Včerajšnje nevšečnosti v Pomurju - izpadi električne energije, poplave in poškodbe na objektih

03.05.2018 ob 11:00  

Na območju Pomurja so včerajšnje močne nevihte, deževje in tudi toča ter udari strel povzročili številne nevšečnosti. Meteorna voda je zalivala številne hiše, kleti. Zaradi udarov strel so zabeležili dva požara. Številni gasilci so imeli veliko dela. Kakšno škodo pa je povzročila včerajšnja toča na zelenjavnih pridelkih, nasadih dreves, vinogradih pa se bo pokazalo šele kasneje.

Meteorna voda je okoli pol osmih zvečer zalila 12 objektov v naselju Pušča, ki je bila ob pomoči gasilcev PGD Pušča uspešno prečrpana. Prav tako je okoli 19.30 v Murski Soboti meteorna voda zalila 11 objektov. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota. Gasilci PDG Černelavci so včeraj na svojem območju prav tako prečrpavali meteorno vodo iz nekaterih stanovanjskih hiš. Močan dež in toča sta poškodovali streho in povzročili tudi poplavo objekta v kraju Gomilice (občine Turnišče). Posredovati so morali gasilci PGD Gomilica, ki so pokrili streho in prečrpali vodo.

Ob 19.44 je v Turnišču meteorna voda zalila več kletnih prostorov v Cvetni ulici, na pomoč so priskočili gasilci PGD Turnišče. Včeraj, ob 19.17 je v Beltincih meteorna voda zalila kar 5 objektov, posredovali so gasilci PGD Beltinci. Toča je padala tudi v Dobrovniku, kjer je bila potrebna tehnična in druga pomoč na šestih objektih. Pri tem so sodelovali gasilci PGD Dobrovnik, Strehovci, Žitkovci, ki so strehe na poškodovanih objektih prekrili s folijo. 

Foto: Leon Kisilak iz Dobrovnika

V Ljutomeru Jje bila motena oskrba z električno energijo. V naselju Radovci (občina Grad) je zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjskega objeta. Požar so dokončno pogasili gasilci PGD Radovci in PGD Grad. Ob 20.21 je v Renkovcih poplavilo hišo, posredovali so gasilci PGD Renkovci.

Nekaj minut čez 19. uro je strela udarila v Kupšincih (občina Murska Sobota) ter povzročila požar na ostrešju stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci PGD Kupšinci in PGD Murska Sobota. Pri tem je dežurna oseba z Elektro Maribor odklopila elektriko. Okrog 21. ure so se tudi na območju občine Puconci soočali s težavami meteorne vode. V Gorici so tamkajšnji gasilci prečrpali poplavno meteorno vodo in očistili blato iz treh objektov.

Foto: Majda Lipič Prosič iz Nemčavcev

Nekaj minut čez 21. uro je meteorna voda poplavila hišo v Bratoncih (občina Beltinci). Posredovati so morali gasilci s PGD Bratonci, PGD Lipovci in PGD Beltinci. Na območju občine Beltinci je meteorna voda okoli 21. ure zalila tudi kletne prostore stanovanjskega objekta v Gančanih, posredovali so gasilci PGD Gančani.

Ob 21.19 je prišlo do izpada električne energije v občini Lendava, brez elektrike je ostalo KAR 2087 odjemalcev. Ob 22.06 je prišlo do izpada elektrike v občini Ljutomer, brez elektrike je ostalo 516 odjemalcev. 

Foto: Jožef Čivre iz okolice Lendave

Če ste tudi vi utrpeli škodo na pridelkih, njivah, vrtovih, v sadovnjakih ali vinogradih nam fotografijo pošljite na naslov: urednistvo@pomurec.com.

 

Video toča v Pomurju 2.5.2018

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.05.2018 ob 16:26 prekmurec gost

      Žalostno da se 27 Občin v naši pokrajini ali ne vedo ali nočejo dogovoriti kako se zaščititi pred takimi nesrečami to je absurd

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.