https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Ljutomeru potekal večer ljudske pesmi z Beročko

Ljutomer, 01.10.2021 ob 6:05  

V torek, 25. septembra, je na terasi slaščičarne Flo Cukeraj v Ljutomeru potekal večer ljudske pesmi z Beročko – Ljubav se ne trži.

Marinka Prelog in Selma Franov delujeta pod umetniškim imenom Beročka od leta 2019, ljubezen do petja pa ju povezuje že tri desetletja. Avgusta 2021 je luč sveta ugledala knjižica z zgoščenko, ki je plod večletnega projekta snemanja ljudskih pesmi iz Prlekije, Prekmurja in Medžimurja.

Projekt snemanja in izdaje je umeščen pod okrilje Zavoda Hebija Prlekija, ki sta ga Selma in Marinka ustanovili z namenom oživljanja in ohranjanja kulturne dediščine. Pri tem sta jima pomagala Dušan Prelog in Daniel Gajšt, ki sta vsak na svoj način prispevala levji del že k nastanku in realizaciji njunega prvega projekta.

Pomemben del knjižice so notni zapisi dvoglasja, ki jim je dodan še akordični zapis, s čimer pevki želita ljudsko pesem čim bolj približati širšemu poslušalstvu, sopostaviti melodično, jezikovno in izrazno slikovitost treh sosednjih pokrajin, nenazadnje pa povabiti preigravanju in poustvarjanju zakladov domačih krajev.

Dogodek sta pripravila Splošna knjižnica Ljutomer in Slaščičarna Flo Cukeraj.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2021 ob 9:23 Mateja gost

      BRAVO PUNCE!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.10.2021 ob 14:13 gost

      Dobri sta! Jaz bi ju vcepil ! najbrž se nebi branili !!?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.10.2021 ob 22:51 EVA gost

      Mana pēdējā alga bija 2500 USD par darbu 12 stundas nedēļā tiešsaistē. Manas māsas draugs jau vairākus mēnešus ir vidēji 8 tūkstoši, un viņa strādā apmēram 30 stundas nedēļā. Es nespēju noticēt, cik viegli tas bija, kad to izmēģināju. Potenciāls ar to ir bezgalīgs. To es daru >>>................................................................ W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 16:33 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.