https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Šarec se je seznanil s težavami poklicnih gasilcev Nafte

01.06.2023 ob 6:00  

Zaradi perečih in že dlje časa trajajočih težav je na povabilo sindikata delavcev poklicnih gasilcev minister za obrambo Marjan Šarec v sredo, 31. maja 2023, obiskal Poklicno industrijsko gasilsko enoto Nafta Lendava.

Minister Šarec se je seznanil s težavami poklicne industrijske gasilske enote in ob tem dejal, da je stanje opremljenosti poklicne enote v primerjavi z drugimi v državi slabo, odgovornost za to pa mora prevzeti vodstvo podjetja, ki ga pa na sestanek ni bilo.

»Glede na dejstvo, da je na tej lokaciji prisotna industrija, kar pomeni, da je območje visoko požarno ogroženo, bi moralo vodstvo k reševanju problema pristopiti na drugačen način kot do sedaj. Župan Občine Lendava Janez Magyar pa je izjemno konstruktiven, pripravljen sodelovati in pomagati,« je po sestanku z županom Občine Lendava, predstavnikom sindikata poklicne gasilske enote, državnim sekretarjem Rudijem Medvedom in mag. Martinom Smodišem z Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, dejal minister. 

Župan Občine Lendava Janez Magyar je tudi sam izpostavil, da so razmere v poklicni enoti katastrofalne in opozoril na neodzivnost in neodgovornost vodstva družbe »kajti če želimo priti do rešitve, se morata pogovarjati dve strani. Občina Lendava, ki je odgovorna za zagotavljanje požarne varnosti v lokalni skupnosti, pa bo vedno, tako kot je to že počela v preteklosti, tudi v prihodnje, pripravljena iskati rešitve za težave,« je še zagotovil župan.

Poklicna gasilska enota je organizirana v okviru državnega podjetja Skupina Nafta Lendava in je edina poklicna enota v Prekmurju. Enota zagotavlja požarno varnost z zelo širokom naborom nalog:

  • za Eko-nafto, ki upravlja skladišče naftnih derivatov Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve v Lendavi,
  • nudi 24-urno požarno varnost za pogodbene partnerje, na primer podjetje Lek, ki ima obrat v lendavski industrijski coni Trimlini, ter Petrolovo skladišče naftnih derivatov v Lendavi,
  • posreduje ob nesrečah na (avto) cestah in ob nesrečah z nevarnimi snovmi, saj imajo status gasilske enote širšega pomena.
  • opravlja druge storitve, povezane z varstvom pred požari, kot na primer preglede objektov in požarnih naprav, vzdrževanje in servisiranje zaščitne opreme, naprav in drugih sredstev za varstvo pred požarom, izvajajo pa tudi požarne straže pri požarno nevarnih delih in drugo.

Poklicne industrijske gasilske enote skrbijo za 24-urno požarno varnost in delujejo na območju, kjer obstaja visoka požarna ogroženost zaradi specifične industrije (petrokemična industrija, farmacevtska industrija, skladiščenje naftnih derivatov), so sporočili iz Občine Lendava.

Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2023 ob 6:13 Lendavčan gost

      In kaj bo naredil??? A se bo skril v koruzo??? Kaj pa moje češnje???

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2023 ob 8:47 Lendava gost

        Šarec se je seznanil s težavami poklicnih gasilcev Nafte, spet se je nekaj naučil, če je kapiral je drugo vprašanje ?

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.06.2023 ob 7:06 Karel K. gost

      Mislil je, da ga vabijo na bokračijado. On se zares razume v gasilstvo, zaščito in preventivo kot koza v boben. Postal je minister, ker je vrgel puško v koruzo in s tem omogočil Golobu vzpon na oblast, saj je bil sam nedorasel opravilu predsednika vlade. Zgodilo se je, da smo dobili njemu podobnega po sposobnosti, vendar še bolj arogantnega, ošabnega, zamerljivega in žaljivega predsednika po imenu Golob.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2023 ob 7:23 Lendavčan gost

        Samo še domobranec Jajoš manjka. Pa brzo Joco, da kaj vase vrže popije in spizdi kot zmija Brzič. Mater jim sajavo pokvarjen banda, vsi od A do Ž...VSI SO ISTI samo jajoš najbolj smrdi. Domobransko govedo. Kaj pa moje češnje?????

        5 12 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.06.2023 ob 7:28 gost

      Prišel podelit pooblastila za iskanje roparja?

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.06.2023 ob 8:45 hotiza gost

      Pa ka de te seronja ena žička je bila zacvikana in smo zadevo uredili .Prišel je v Lendavo nastopat kak Serpentinšek ?Marš prokleti človik

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.06.2023 ob 8:46 gost

      Lendavčan ........... Čakaj ka črešnje vő poserjen pa te boš lahko jo

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.06.2023 ob 9:35 gost

      Dve komični jim pove pa je stvar rešena !!! Zadovljni . si

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.06.2023 ob 10:30 gost

      Kaj ima vlada z gasilci v Lendavi. Nič. Ker jih je Janez Janša prepisal na Madžarsko. Zato oni morajo pomoč tam iskati in tja iti protestirat. Kajti v prejšnji vladi jih ni motilo da jih je vlada prepisala komplet z polovico Prekmurja Madžarom.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2023 ob 11:10 gost

        Zato pa ministri in sekretari v 🕊 tedensko obiskujejo Madžarko, da pripravijo Orbanizacijo z izgovorom: JANŠA JE KRIV.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.06.2023 ob 10:31 gost

      In to zelo dobro ve ta bedak keri se zdaj tako slini okoli ministra. Lendavski županek.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.06.2023 ob 16:00 gost

      Janšev satelit obsojenec in zapornik Rupar bo tak problem rešil z hujskanjem gasilcev. Tudi vse bo organiziral z davkoplačevalski denarjem. Kot to počne z ubogimi upukojenci kere sili v Ljubljano da protestirajo proti vladi. Kera je samo 1 leto in kera Ninič kriva da njim je vlada Janeza Janše v keri je takrat sedel ta umski bolnik Rupar ukradla penzije. Zdaj pa jih vozi v Ljubljano na shode z prevozom kerega plačajo davkoplačevalci in kerega njim je omogočila vlada Alenke bratošek. Verjetno tem babicam gleda v mednožje kot bi to počel takrat v parlamentu ko je sedel. Dedeki so pa srečni da se njim ni treba z babici ukvarjati in raje tega lopova podpirajo keri njim je ukradel penzije.. Iz ozadja pa vse to naroča največji poraženec vložitev v Sloveniji Janez Janša.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.06.2023 ob 19:51 obnovljivi vir gost

      Poraženci ste LEVOJAJARJI ki se NEMORETE otresti GOSPODA J JANŠE !!!! Bedaki ste na kubik ! Če bi kaj veljali ga sploh omenjali nebi !!!!!!!!!!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.06.2023 ob 20:12 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.06.2023 ob 12:30 jožek101 gost

      kelko pa te intervencij majo tej gasilci čez mesec to pa nihče nej povedal se pravi efektivnega dela pa k inervencijan se ne šte reševanje mačke s črešnje ka bi mačka tak sama dol prišla

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.