https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Glavni trg v Ljutomeru bogatejši za stalno razstavo o zadružništvu

Glavni trg, 07.07.2023 ob 6:05  

Na Glavnem trgu v Ljutomeru so odprli stalno razstavo »Zadružništvo na Slovenskem. Med preteklostjo in izzivi sedanjosti.«

Stalna razstava o zadružništvu je odprta od torka, 4. julija 2023 v stavbi na Glavnem trgu v Ljutomeru, kjer je bila prva zadružna posojilnica na takratnem slovenskem Štajerskem ozemlju.

Splošna kmetijska zadruga Ljutomer Križevci z.o.o. in Prleška razvojna agencija giz. sta se razstave lotili v sklopu projekta »Živa dediščina« pod okriljem Lokalne akcijske skupine Prlekija, v okviru programa LEADER/CLLD ob sofinanciranju iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Na razstavi si je mogoče ogledati številne pisne in slikovne vire iz preteklosti kakor tudi prvotno masivno blagajno, ki je bila pred 150 leti nameščena prav v tej stavbi.

O pomenu in nastanku razstave sta na otvoritvi spregovorila direktor SKZ Ljutomer Križevci z.o.o. Slavko Petovar in direktor PRA giz Goran Šoster. Razstavni prostor pa so s prerezom traku odprli sedanji predsednik upravnega odbora zadruge Janez Sagaj, njegov predhodnik Alojz Štuhec ter ljutomerska županja mag. Olga Karba.

Za kulturni program je poskrbela mlada glasbenica Hana Filipič. so sporočili iz Občine Ljutomer.

FOTO: Občina Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.07.2023 ob 12:25 Prlek gost

      Bluz od bluza,gi je Soster poleg je nič od ničesar. Keko muzejev se bote meli v Lotmerki? Vsak pameten vidi,da je to nič od ničesar,Soster se v življenju ni dela nič, sam razvrat. Nesposobneži,ki obrne drobiž,odpre sranje teko,da prikaže peneze...bruha se.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.07.2023 ob 12:28 Joze gost

      Kaka otvoritev isto sraje kak Persolja,samo drugo pa kovanje 😅🤣,vladarica je glavna,da se slika. Fuj bodi jo

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.07.2023 ob 16:22 Marija gost

      Bluz je bluz ,samo da se slika. Soster, ehhh nikdar nič neje dela, samo jezik in prazno slamo mesa

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.07.2023 ob 13:50 Tinka gost

      Ta razstava ni vredna piclega groša. Ka pa je Soster ,nič nesposobnež Ljutomera

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.07.2023 ob 19:28 Martina gost

      Vaša županja za ljutomer se ni naredila kaj se tiče kulture in umetnosti nič. Samo na zabluzenih prireditvah jo vidiš,ki nimajo ne repa ne glave. Njen kulturni domet je zelo,zelo nizek žal,ne spozna se na tovrstno umetnost,ne loči akademikov od ljubiteljev zelo skregano.Bog pomagaj,mogoče se kdaj kdo najde,ki bo razumel,kaj to pomeni

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.