https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Ponoči se je nad Pomurjem razbesnelo neurje z močnim vetrom

13.07.2023 ob 6:50  

Zgodaj zjutraj se je nad Pomurjem razbesnelo močno neurje z orkanskim vetrom, padala je tudi toča. Na nekatere ceste so se podrla drevesa, zato previdno. 

Okrog 4. ure se je nad Pomurjem razbesnelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Odkritih je bilo več streh na stanovanjskih in poslovnih objektih, podrta so drevesa, poškodovana je infrastruktura, ceste so na določenih odsekih slabo prevozne. 

Napoved vremenoslovcev, da lahko že ponoči pričakujemo močnejše krajevne nevihte, se je uresničila. Možne pa so tudi danes tekom dneva. Čez dan se bodo plohe in nevihte postopno razširile nad vso Slovenijo. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija, na JV ter na Primorskem pa do 32 stopinj Celzija.

V primeru, da nas preseneti slabo vreme pristojne službe svetujejo, da počakamo na varnem mestu. Odsvetujejo zadrževanje v bližini hudourniških vodotokov in parkiranje pod drevesi. Zaradi udara strele, ki je lahko smrtno nevaren, tudi ni priporočljivo zadrževanje pod drevesi. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija