https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Pomurju se nadaljuje odpravljanje in ocena škode po neurju

14.07.2023 ob 8:20  

Neurja z močnejšimi nalivi, točo in vetrom, ki so včeraj povzročila veliko škode po vsej državi, so se tekom noči umirila. Padavine so ponoči ponehale, reke pa so začele upadati. Pred nami je sedaj sončen in vroč konec tedna, napovedujejo vremenoslovci. Odpravljanje posledic neurja in popis škode pa se bo nadaljevali.

Državni sekretar na obrambnem ministrstvu Rudi Medved in poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan sta si že včeraj ogledala posledice neurja v Pomurju, kjer je Medved po koncu obiska v Turnišču povedal, da je neurje razdejanje povzročilo vse od Bovca oziroma Posočja, preko Gorenjske, Koroške, celjske in savinjske doline, Mariborskega in v Prekmurju. Medved je še dodal, da so to razsežnosti škode, ki jih občine same prav zagotovo ne bodo mogle same sanirati in obljubil hiter odziv in pomoč države.

Posledice neurja na šolskih objektih v Pomurju si bo danes ogledal tudi minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda, ki se bo na svojem terenskem obisku ustavil na OŠ Cankova, OŠ Turnišče in na Biotehniški šoli Rakičan.

Napoved za Slovenijo

Danes se bo ozračje umirilo, postopno se bo zjasnilo. Na Primorskem bo pretežno jasno s šibko burjo, drugod bo občasno nekaj kopaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci. V prihodnjih dneh bo sončno in spet bolj vroče.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.07.2023 ob 9:30 gost

      Tako kot se mi obnašamo do narave , tako se narava obnaša do nas

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.07.2023 ob 9:39 J. gost

      S tehnologijo ljudje pogosto nehote posegajo v podnebje . Učinek tople grede , ki je najpogostejši dejavnik sprememb podnebja . Vzroki in posledice izpusti CO2 , sečnja gozda , izumrtje vrst.....

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.07.2023 ob 11:08 666 gost

      Nehote posegajo. Moreš napijsati Posegamo, ker smo vsi del te akcije. Najbole je pa smejšno ka se človek obtožuje med sebof in se sami sebi smijlimo. Ampak serjemo pa naprej po planeti. Srali pa baumo tak dugo dokeč nemo gor prišli ka nemremo pejnez žrejti. Ampak de še trajalo.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.07.2023 ob 11:50 gost

      To so normalni cikli na Zemlji. Na njih človek nima nobenega vpliva. Tako se je dogajalo tudi ko ni bilo civilizacije. Bile so ledene dobe, vroča suha obdobja in ni bilo nobenega človeškega vpliva, ker človeka sploh ni bilo na Zemlji. V celi stvari se gre za nove tehnologije in kovanje dobičkov iz tega. Pa verjemi ali ne!!!

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.07.2023 ob 1:37 Lissa gost

      Vroča dekleta čakajo na vas na ---- www.Xmiss.pw

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.07.2023 ob 11:39 resnica gost

      Nihče nikomur ne želi takšnih in podobnih nesreč narave ampak nekatere hiše v Turnišču je bilo vprašanje časa kdaj jih bo narava zrušila,ker ji ni nihče vzdrževal,resnica je pa da sedaj imajo priliko da jim zavarovalnica obnovi hiše seveda tudi lastniki bodo nekaj morali prispevati.Dosti ljudi krivi župana v turnišču saj pa župan in njegova ekipa ni kriva za neureje,ljudje so si sami krivi da z naravo tako ravnajo in narava se jim maščuje in se še bo bolj ker je človek hudoben proti naravi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.