https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurski tehnološki park obeležil 20 let delovanja

07.10.2023 ob 6:00  

V petek, 6. oktobra, je v dvorcu Rakičan potekal slavnostni dogodek, na katerem je Pomurski tehnološki park obeležil 20 let delovanja. V okviru programa so predstavili dosežke in aktualno ponudbo tehnološkega parka ter v okviru okrogle mize gostili ministra in državne sekretarje.

Pomurski tehnološki park obeležuje dve desetletji spodbujanja razvoja in rasti dinamičnega podjetniškega ekosistema v Pomurju. "V zadnjih dveh desetletjih je naša predana ekipa strokovnjakov dosledno zagotavljala strokovno podporo podjetjem, kar je privedlo do številnih uspešnih projektov. Ob tem pomembnem mejniku se oziramo nazaj na naše dosežke in edinstvene lastnosti, ki nas diferencirajo od drugih subjektov inovativnega okolja v Sloveniji.

Naša misija je spodbujanje prenosa znanja, izkušenj in tehnologij v gospodarstvo, kar neposredno prispeva k ustvarjanju novih delovnih mest in večji dodani vrednosti," pove Marko Močnik, direktor Pomurskega tehnološkega parka.

Pomurski tehnološki park je neprofitna inštitucija v lasti treh pomurskih občin: Mestne občine Murska Sobota, ki ima večinski delež, ter manjšinskih lastnic Občina Ljutomer in Občina Odranci.

Ob uspešno prehojeni poti so jim čestitali murskosoboški župan Damjan Anželj ter ljutomerska županja Olga Karba in Barbara Ferenčak, županja Občine Odranci.

"To prizadevanje krepi konkurenčnost inovativnega podjetništva v Pomurski regiji ter spodbuja ustanavljanje novih, rastno usmerjenih in znanjem temelječih podjetij. V zadnjih dveh desetletjih smo podprli več kot 200 podjetij pri zagonu njihovega podjetja, njihovem hitrem razvoju in komercializaciji inovativnih izdelkov in storitev, kar je pripomoglo k ustvarjanju več kot 1500 novih delovnih mest. Zgovoren dokaz naših dosežkov je izvedba 53 velikih projektov iz 14 različnih programov EU, vključno z Obzorjem 2020, COSME in Norveškim mehanizmom, v skupni vrednosti 59,15 milijona EUR, ki so še dodatno utrdili naš položaj v Pomurski regiji. Med pomembne dosežke za razvoj regije štejemo tudi:

  • Vključitev 290 študentov v projektne pobude, kar je privedlo do razvoja 82 inovativnih rešitev;
  • Zagotavljanje ključne podpore in poslovnih storitev več kot 50 tujim zagonskim podjetjem;
  • Pomoč 159 uveljavljenim podjetjem z nujnimi poslovnimi storitvami, ki zajemajo področja, kot so analize, razvoj poslovnih modelov, dostop do finančnih sredstev, optimizacija poslovnih procesov, in mnoga druga;
  • Sodelovanje s podjetji pri testiranju 61 tehnoloških rešitev, ki spodbujajo nadaljnji razvoj podjetja;
  • Optimiziranje poslovnih procesov pri 41 podjetjih, kar povečuje njihovo operativno učinkovitost;
  • Nudenje strokovne podpore pri postopku prijave 4 patentov;
  • Vzpostavljanje trdne partnerske mreže po vsej Evropi, kar še naprej potrjuje našo zavezanost regionalni rasti, spodbujanju inovacij, prenosu znanja in tehnologij, podpori tehnološkega podjetništva ter napredku trajnosti, v skladu z Digitalno in Zeleno agendo Evropske komisije," pojasni direktor podjetja.

Okrogla miza

Okroglo obletnico obstoja so obeležili tudi z razpravo o kritičnih vprašanjih regionalnega razvoja Pomurja in Vzhodne Slovenije.

Svoje razmišljanje so na okrogli mizi podali Aleksander Jevšek, Minister za kohezijo in regionalni razvoj, Miroslav Kranjc, državni sekretar na Ministrstvu za digitalno preobrazbo, Martina Rauter, svetovalec v kabinetu Ministra za gospodarstvo, turizem in šport ter Marko Močnik, direktor Pomurskega tehnološkega parka.

Okrogla miza je ponudila platformo za poglobljene razprave o ključnih vprašanjih regionalnega razvoja. Udeleženci so ponovno potrdili svojo zavezanost oblikovanju bogate in inovativne prihodnosti za Pomurje in Vzhodno Slovenijo.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.10.2023 ob 7:45 gost

      Sama smetana dela krem. Kajti že zgodovina nas uči da so se v gradovih sprehajali sami pomembneži in ljudje za erimi so stali ljudje ki so delali za njih in ljudje keri so njim podajali ideje pametne projekte. So jih pa ti keri se slikajo pred objektivi kamer prisvojili za svoje se temi pametnimi idejami pred kamerami hvalisa Li kao da so njihove.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.12.2023 ob 2:56 parki so preteklost gost

        high-tech podjetja propadaju, piratski sw & hw se dobi zastojn, draga infrastruktura, zaposleni, davki ... PROPAD vsakega podjetnika

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.01.2024 ob 20:01 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Kaj se hvalite....samo eno konkretno uspešnost predstavite ....ne....podpirali smo,zavzemamo se,želimo......gobezdanje eno,prav nič niste storili.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.04.2024 ob 23:31 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.