https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Župan Anželj na tradicionalnem zajtrku z osnovnošolci

Osnovna šola IV, 17.11.2023 ob 10:20  

Tradicionalni slovenski zajtrk je glavni dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru. Župan Damjan Anželj se je udeležil tradicionalnega slovenskega zajtrka na Osnovni šoli IV Murska Sobota.

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarska zveza Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk poteka pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, zato bo temu žitu namenjena večja pozornost.

Župan Damjan Anželj se je udeležil tradicionalnega slovenskega zajtrka na Osnovni šoli IV Murska Sobota. Ob tem se je učencem in učiteljem zahvalil za povabilo, da lahko Tradicionalni zajtrk opravi z njimi in dodal, da je prav, da se obnašamo odgovorno in ohranjamo tradicionalne vrednote.

Ob tej priložnosti je osnovnošolce obiskala tudi Nataša Brulc Šiftar, vodja območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Murska Sobota, ki je šoli podelila zastavo za naziv kulturne šole. JSKD podeljuje naziv kulturna šola tistim šolam, ki so nadpovprečno uspešne pri kulturnem udejstvovanju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2023 ob 12:58 gost

      Ene šole se hvalijo z pravilnim zajtrkom kar je prav. So pa šole kere se ukvarjajo z grožnjami o streljanju kot v Turnišču. Nihče pa se ne ukvarja z ozadjem kero je pripeljalo do tega da je učenec kao grozil.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.11.2023 ob 13:00 gost

      Ampak o tej temi je strogo prebranjeno govoriti ker se ta šola ponaša kao nekaj nad ostalimi šolami.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.11.2023 ob 13:09 gost

      Med je iz Turčije maslo iz Romunije kruh iz Italije jabolka pa iz Makedonije.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.11.2023 ob 13:25 gost

      Oh,Bog moj dragi,vse to je podedoval od koršmita,ne vem no,ali se pogovarjamo o nesposobnih,ali pa ta gospod res nima pojma o pravih problemih,ki jebejo občino,očitno ne.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.11.2023 ob 13:42 gost

      Poljski med in gor piše pakirano v Sloveniji .Razen krűj če je naš ostalo pa tudi uvoz

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.11.2023 ob 21:30 žnj gost

      Tan je tuj kaj kasiral?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.