https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi potekalo tridnevno tekmovanje mladih baletnih plesalcev

06.02.2024 ob 10:10  

Minulo soboto se je zaključilo tridnevno tekmovanje mladih baletnih plesalcev, ki so ga obeležili s slavnostnim gala koncertom, vrhuncem 16. izvedbe tekmovanja BALTEK v lendavski gledališki in koncertni dvorani. Ob tej priložnosti je baletnike in zbrane nagovoril tudi župan Občine Lendava Janez Magyar in čestital mladim baletnim talentom.


Petič zapored je Lendava gostila mlade slovenske baletne plesalce, ki so ponovno navdušili z izjemnimi predstavami, v katerih so s svojimi telesi izražali svoje osebnosti, razmišljanja in čutenja.

Med udeleženci državnega tekmovanja mladih baletnih plesalcev se je izkazala tudi učenka Glasbene šole Lendava, Brina Gerebic, pod mentorstvom učiteljice Vanesse Kreslin. Z izjemnim nastopom je bila najboljša v svoji kategoriji, saj je tako v 1. kot tudi v 2. etapi tekmovanje osvojila absolutno prvo mesto in zlato plaketo.

 »V veliko veselje mi je, da tekmovanje mladih slovenskih baletnih plesalcev Republike Slovenije ponovno poteka v Lendavi. Lepo je, da se na odru gledališke in koncertne dvorane počutite doma in veseli nas, da ste organizatorji prepoznali tehnične, prostorske in organizacijske ugodnosti lendavske lokacije. Ples je v življenju človeka nekaj izredno dragocenega. Izžareva energijo, uči nas samodiscipline, zahteva pozornost in tolerantnost do soplesalca, ustvarja harmonijo telesa in duha, in ker se je v preteklosti ples razvil pred govorom, se lahko plesalci sporazumevajo tudi brez besed. Za velikimi besedami, kot so kultura, umetnost in ustvarjalnost, stojijo posamezniki. Ne samo tisti, ki so v soju žarometov, ampak tudi tisti iz ozadja, kot so mentorji, koreografi, učitelji, in seveda razumevajoči družinski člani, ki mlade plesalce podpirajo, bodrijo in ne dovolijo da bi odnehali v težkih trenutkih. Zahvala gre tudi njim,« je v svojem nagonu izpostavil župan Janez Magyar.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: Občina Lendava (Tomaž Galič)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.02.2024 ob 13:27 Lendavčan gost

      Kaj pa oranžna gospa Judit Ščuka ni nastopala????

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.02.2024 ob 17:48 gost

      Ne zato pa je bil šerif lendavski orban.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.