https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lani podjetju ni uspelo uresničiti vseh zastavljenih ciljev

05.03.2024 ob 12:40  

Lendavski Varis letno izdela približno 4000 gotovih kopalnic. Lani po prvih podatkih podjetju ni uspelo uresničiti vseh zastavljenih ciljev, letos naj bi bilo drugače. Visoke cilje imajo na področju trajnosti in želijo postati multinacionalka, ki bo definirala trajnostno gradnjo, pravi direktorica Sabina Sobočan.


Varis sodi med vodilna evropska podjetja za izdelavo gotovih kopalnic. Lani so njihove kopalnice vgradili tudi v najvišjo stavbo v Frankfurtu, 49-nadstropni Tower One. S poslovanjem v letu 2023 direktorica Sobočan sicer ni povsem zadovoljna. Čeprav končnih podatkov še nimajo, za STA pravi, da niso uspeli uresničiti vseh zastavljenih ciljev. Za letos pa po njenih besedah kaže, da bo drugače, saj imajo do avgusta že podpisane pogodbe za izdelavo 2700 kopalnic.

Med cilji družbe Varis je po besedah direktorice prodor na trge, kjer še niso navzoči. "Močni smo v Nemčiji, Švici in Avstriji, tudi v Sloveniji, bili smo na Madžarskem, Danskem. Želimo pa si še v Anglijo, Francijo, nasploh po Evropi," je povedala. Varis je lani slavil 45 let delovanja. V tem času so izdelali več kot 110.000 gotovih kopalnic, ki so vgrajene tudi v hotele uglednih mednarodnih verig, kot so Sheraton, Holiday Inn Express, Hampton by Hilton.

Obdobje pandemije covida-19 so kljub zahtevnim razmeram na trgih preživeli dobro, podirali so celo dotedanje rekorde v prihodkih. Leto 2021 je bilo zanje z 32 milijoni evrov prihodkov absolutno rekordno. "So pa bili res veliki izzivi, ker smo bili eno redkih podjetij, kjer smo ves čas delali, zaprti nismo bili niti en dan. Ponosna pa sem tudi na to, da tudi, ko so se zapirale meje s Hrvaško in Madžarsko, nismo imeli nobenih problemov; pravočasno smo vse uredili, da so lahko ljudje prišli na delo ne le iz sosednjih občin, tudi iz sosednjih držav," je povedala Sobočan.

V Varisu so zelo pozorni na ogljični odtis, ki ga želijo pri svojem delovanju še zmanjšati. Že zdaj pri izdelavi kopalnic porabljajo trajnostne, okolju, zaposlenim in uporabnikom prijazne materiale. Prav na področju trajnosti so si zastavili visoke cilje. "Želimo postati soustvarjalec modularne gradnje in vodilni na področju trajnostnih gotovih kopalnic. Čez deset let bi radi bili multinacionalka, ki bo definirala trajnostno gradnjo," je še za STA povedala direktorica Sobočan. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2024 ob 14:42 Karel K. gost

      A ni to tisto podjetje katero je nedavno bilo razgšeno za izredno uspešno, pa šesredstva iz državne blagajne naj bi dobila za namene poslovanja, zdaj naenkrat niso uresničili zastavljenih ciljev. Je to eno tistih podjetij katero posluje le s pomočjo državne blagajne, od tega pa država nima nobene koristi, ler morda posamezniki kot privatne osebe.

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2024 ob 22:43 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲𝐏𝐚𝐲𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.03.2024 ob 15:32 Jula gost

      Joooj, pa neeee, nemogoče, da jim ni uspelo, ufff, huh, ah, auuuuč. Juuuj.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.03.2024 ob 15:48 Lendavčan gost

      "Čez deset let bi radi bili multinacionalka"...??? halo

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.03.2024 ob 18:36 gost

      Vsako podjetje po razglasitvi najboljše podjetje pade v globine proda.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.03.2024 ob 18:50 Haha gost

      Keri smo negda tam delali, vemo kaksi drek je to Lažejo po tekočem, to nepovejo ka delavcov pa nemajo ka vsi od tam bežijo. Farbajo oči, bla bla bla

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.03.2024 ob 18:58 DINASTIJA SOBOČAN gost

      Žalite se familiji Sobočan, Pišta je svojo hčerko postavo za direktorico, in ji še dandanes drži štango. Ni še gor prišel, da vsaka ženska ni za vsako delo - škoda.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.03.2024 ob 5:50 Ča-ča-ča gost

      Čudno, da so to sploh priznali. Pa srečno, grebite se!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.