https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Alkohol razdira (tudi) slovenske družine

14.01.2012 ob 14:04  

Alkohol je najpogosteje zlorabljena dovoljena droga; tudi v Sloveniji. Poleg tega, da negativno vpliva tako na zdravstveno kot tudi duševno in socialno stanje posameznika, vpliva tudi na okolico – alkohol je velikokrat razlog, da razpadejo družine.


Natančnih podatkov o številu alkoholikov v Sloveniji ni, se pa številka giblje nekje do 250 000, na leto zaradi posledic zasvojenosti z alkoholom umre okrog 400 oseb.

Alkohol za zdravje?

Slovenska družba je alkoholu v splošnem namenjena; na nobeni zabavi ne manjka vrste alkoholnih pijač, v družbi pa te nemalokrat označijo za šibkega, če se odrečeš t. i. žlahtni kapljici. Ljudje imajo velikokrat za opravičilo tudi splošno znan rek, da kozarček vina ob hrani ne škodi. Toda enemu kozarčku se jih ponavadi pridruži več ...

Prav tako ne smemo posploševati – nekaterim osebam zdravniki zaradi določenih zdravstvenih težav in bolezni alkohol povsem odsvetujejo.

Skriti med štiri stene

Zasvojenost z alkoholom je resna težava, ki pesti posameznika, a včasih še bolj trpijo njegovi svojci. Najpomembneje je, da težavo sploh prepoznamo in nato človeku pomagamo. Veliko alkoholikov svoje težave noče priznati, a edina možnost za ozdravitev je zdravljenje. Alkoholikom pomagajo terapije v društvih anonimnih alkoholikov, ki jih je v Sloveniji veliko.

K alkoholu se zatekajo tako moški kot ženske ...

Zaradi alkohola trpijo partnerji in otroci

Z alkoholom zasvojen človek povzroča težave predvsem partnerju in otrokom, tj. tistim, ki ga imajo najbolj radi. Zaradi te droge prihaja do prepirov pa tudi pretepov in verbalnega trpinčenja. Če so temu početju priča otroci, jim to lahko pusti trajne posledice. V takih situacijah je ključno, da je partner dovolj močan, da pomaga zasvojenemu partnerju tako, da ga napoti na zdravljenje in mu je v oporo.

Največje žrtve so otroci ...

Vir: siol.net

Foto: SXC.hu

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.