https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Radencih se je zaključil pomurski gasilski simpozij

18.03.2024 ob 12:30  

V hotelu Radin v Radencih se je zaključil dvodnevni pomurski gasilski simpozij Eöryjevi dnevi z mednarodno udeležbo.

Drugi dan dogodka, ki ga je Gasilska regija Pomurje organizirala v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije ter Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, se je začel s predstavitvijo odziva na elementarne nesreče v sosednji Avstriji. Predstavitev je pripravil Thomas Fessl, posebni predstavnik za pomoč ob nesrečah ter vodja krizne enote. Sledila je še predstavitev izobraževalnega centra na avstrijskem Štajerskem, izvedel jo je tamkajšnji vodja gasilske šole in civilne zaščite Gerhard Grain Schulleiter, ki je tudi posebni državni predstavnik za usposabljanje.

Na prvem tovrstnem simpoziju v pomurski gasilski regiji je ukrepe na področju zaščite in reševanja s podporo kohezijskih sredstev predstavil minister za kohezijo in regionalni razvoj Republike Slovenije Aleksander Jevšek, vodja izpostave URSZR Murska Sobota ter poveljnik štaba Civilne zaščite Pomurje Martin Smodiš pa je predstavil nacionalni center civilne zaščite – podcentra za protipoplavno zaščito v severovzhodni Sloveniji.

Predsednik CTIF Milan Dubravac je udeležencem simpozija predstavil omenjeno mednarodno združenje ter njegovo vlogo in pomen za Slovenijo, poveljnik GZS Zvonko Glažar pa je predstavil novosti na področju izobraževanja prostovoljnih gasilcev in aktualne zadeve v krovni gasilski organizaciji.

Dvodnevni pomurski gasilski simpozij, ki je bil posvečen enemu najzaslužnejših slovenskih gasilcev Ernestu Eöryju, je s sklepno mislijo zaokrožil poveljnik pomurske gasilske regije Matej Miholič. Kot je izpostavil, so pomemben prispevek simpoziju dali domači in tuji predavatelji, posebej pomembno je imeti analize večjih intervencij doma in po svetu.

Ob tem je izpostavil še razvojne potrebe in priložnosti za pomursko gasilstvo. Podnebno pogojene nesreče so namreč dejstvo, vloga gasilcev pri odzivu nanje pa je bila in bo tudi v prihodnje velika. »Da bomo pri tem uspešni tudi v prihodnje ter da bosta sodelovanje in tovarištvo še naprej dobra, potrebujemo znanje, ljudi in opremo. To je vodilo vsega,« je dodal.

»Poslanstvo gasilcev niso slavnostne uniforme in praznovanja. Naše poslanstvo je pomagati sočloveku v stiski, ki jo povzroči bodisi naravna bodisi elementarna nesreča. Prav tu se pokaže naš kleni duh. Tu se pokažeta naša izkušenost in preudarnost. Nemalokrat so ob takšnih trenutkih na trhlih nogah vzdržljivosti tudi naša življenja. Prav zato so naša pripravljenost, usposobljenost in strokovnost vedno postavljene na prvo mesto. Zato se izobražujemo, se povezujemo in rastemo,« je še sklenil.

Želja organizatorjev je, da bi ta za pomursko regijo edinstveni dogodek postal stalnica.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Damjana Nemeš

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2024 ob 4:27 Kohizijska sredstva gost

      youtu.be/Uy-ekJfT2sA

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.