https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Leljak bi sredstva z računa radgonskega zdravstvenega doma namenil za opremo

24.03.2024 ob 6:00  

Župan Radencev Roman Leljak je kot predstavnik ene od občin ustanoviteljic predlagal Zdravstvenemu domu (ZD) Gornja Radgona, naj znatna sredstva, ki jih ima na računu, nameni za potrebno opremo. A kot je pojasnil direktor ZD Joža Primožič, so se člani sveta zavoda, v katerem so tudi predstavniki Občine Radenci, strinjali, da denar ostaja na računu.

Leljak se je na četrtkovi novinarski konferenci v Radencih dotaknil tudi financiranja ZD Gornja Radgona, ki ima, kot je povedal, presežek prihodkov nad odhodki. Po njegovih podatkih imajo na računu 1,8 milijona evrov.

"V neskladju z našim odlokom o ustanovitvi denar stoji nerazporejen, ne vem, zakaj," je dejal. Zato se je zavzel, da ta denar namenijo za posodobitev zdravstvenega doma in opremo, ne pa "da to ostaja na računu, naložbe pa financiramo iz proračuna občin". Tako se na primer ne strinja, da občine soustanoviteljice letos financirajo 700.000 evrov za laboratorij.

Kot je dodal Leljak, je stališče Občine Radenci, da zdravstveni dom nemudoma pripravi program dela in najnujnejših investicij, ta denar nameni za nove prostore, opremo in avtomobile, program pa pošlje svetu zavoda v potrditev.

Direktor ZD Primožič je danes za STA povedal, da zavod na računu res ima akumulirana sredstva, saj "ne more živeti z danes na jutri". Kot direktor ima določene pristojnosti, a obenem ima nad sabo svet zavoda, ki odloča o večjih zneskih, tako da sam o porabi tega denarja ne more odločati.

"Potrebno je soglasje sveta zavoda, v katerem so predstavniki občin ustanoviteljic, med drugim tudi Radencev, ki so se do zdaj strinjali, da denar na računu ostane," je zatrdil Primožič. Kot je dodal, mora zdravstveni dom nekatere stvari financirati sami, brez občin, denar z računa pa bo namenjen tudi za to, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.03.2024 ob 8:16 Geza gost

      Dobavitelja bo on zrihtal, seveda za dobro provizijo

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.03.2024 ob 9:02 gost

      Ta debil Janšev je res,,,,, seronja,,, na kvadrat. Isto kot njegov vele pizdek vodija SDS.

      14 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.03.2024 ob 9:35 gost

      Samo delajte, čim manj napotnic za urgentni center

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.03.2024 ob 13:36 gost

      tej leljak edino upa poveda, kaj jim gre v ZD, ostali župani, sumljivo tiho! Zakaj že???

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.