https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Na državnem prvenstvu v judu dosegli izjemne rezultate

25.3.2024  

V soboto, 23. marca, je v Lendavi potekalo državno člansko prvenstvo v judu. Zbralo se je 98 tekmovalcev iz 23 klubov. V kategoriji do 63 kilogramov je nastopila tudi mlada prekmurka Leila Mazouzi, ki trenira za celjski judo klub Z Dežele Sankaku in s petimi zmagami suvereno osvojila naslov članske državne prvakinje.


Na državnem prvenstvu članov in članic se je zbralo 98 tekmovalcev z 23 klubov, na državnem prvenstvu mlajših kadetov in mlajših kadetinj se je zbralo 163 tekmovalcev iz 35 klubov. Nastopili so tudi člani skupne ekipe judo kluba Klima Center Tratnjek in judo kluba Štorkljice. Najbolje se je odrezal Mai Žižek, ki je v kategoriji do 60 kilogramov suvereno osvojil naslov državnega prvaka.

Nil Temlin in Mai Borovič sta z eno zmago in enim porazom zaključila že v predtekmovanju do 66 kg. Bor Patrik Burjan je žal izpadel v predtekmovanju do 55 kg (Vsi v starostni skupini mlajših kadetov). V starostni skupini članov je Uroš Bojnec osvojil 9. mesto do 90 kg.

Odlično so se odrezali tudi vsi prleški judoisti. Narsej Lackovič iz TVD Partizana Ljutomer je v kategoriji do 100 kg postal državni prvak. Državna podprvakinja je postala Maša Slavinec iz JK Križevci pri Ljutomeru v kategoriji do 52 kg. V kategoriji do 57 kg pa je Urška Rižnar iz TVD Partizana Ljutomer dosegla tretje mesto.

Prav tako so izjemne rezultate dosegli prleški mlajši katedi in kadetinje. V kategoriji do 50 kg sta bila v finalu Ben Blagovič in Žan Pihlar, oba iz TVD Partizana Ljutomer. Ben je na koncu osvojil naziv državnega prvaka, Žan pa je postal državni podprvak. Naslov državnega prvaka je osvojil tudi Tjan Koter iz JK Ormož do 73 kg, v isti kategoriji je tretje mesto osvojil Jaka Slavič iz JK Križevci pri Ljutomeru. 

Pia Sovec iz ŠD Prleške judo šole je v kategoriji nad 70 kg osvojila drugo mesto. Tretje mesto sta osvojila Eva Vučko in Naj Recek, peto mesto pa Nik Pihlar, vsi iz TVD Partizana Ljutomer.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: arhiv klubov

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.03.2024 ob 18:52 Judoka gost

      Bravo dečki in dikline!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.