https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Barve ritma očarale občinstvo

26.03.2024 ob 12:00  

Barve ritma so navdušile ljubitelje tolkalnih zvokov v Gledališki in koncertni dvorani Lendava, ki je minuli petek in soboto gostila dva izjemna koncertna večera v okviru mednarodnega dogodka Colors of Rhythm. Glasbena šola Lendava tako nadaljuje s svojim pestrim programom dogodkov in koncertov, ki pomembno prispevajo k kulturni ponudbi mesta Lendava.


Župan Janez Magyar se je na zaključnem koncertu iskreno zahvalil vsem udeležencem, ki so s svojo predanostjo, talentom in energijo prispevali k izjemnemu koncertnemu doživetju: "Vaše izvedbe so nas navdušile in nas popeljale na glasbeno potovanje, polno raznolikosti in čarobnosti zvoka. Vsak ton, vsak udarec in vsak ples ritma je bil izraz vaše strasti do glasbe ter vašega mojstrstva, ki sega preko meja in kultur," je poudaril župan. Posebno zahvalo je namenil tudi Glasbeni šoli Lendava, organizatorjem ter vsem sodelujočim pri ustvarjanju tega čarobnega večer.

Na mednarodnem tolkalističnem dogodku so sodelovali učenci, dijaki, študentje in profesionalni tolkalci iz Pomurja, Belgije in Srbije, poleg tega pa je prisostvoval tudi mednarodno priznani in cenjeni skladatelj ter tolkalec Walter Mertens. Petkov večer je bil posvečen tolkalnim skupinam pomurskih glasbenih šol, medtem ko je sobotni večer ponudil mednarodno obarvane ritme iz različnih delov sveta.

Ta dogodek je bil odlična priložnost za združevanje različnih glasbenih pristopov in kultur ter za poudarjanje pomembnosti glasbe v našem vsakdanjem življenju. Glasbena šola Lendava je ponovno dokazala svojo predanost umetniškemu ustvarjanju in povezovanju mladih in uveljavljenih glasbenikov.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: Občina Lendava (Tomaž Galič)

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.