https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Minuli vikend so osvojili pet medalj na državnem prvenstvu

27.3.2024  

V soboto, 23. marca, in nedeljo, 24. marca, je bil v Evropi dan za državna prvenstva in tako so tudi v Sloveniji na Otočcu organizirali državno prvenstvo za posameznike in dvojice ter mešane pare v namiznem tenisu. Kar 5 medalj so osvojili igralci in igralke iz Prekmurja. 


Odlično 2. mesto je osvojil Mitja Horvat (Mura Sobota), ki ga je šele v finalu zaustavil slovenski reprezentant Deni Kožul (Logatec), ki v ligaškem tekmovanju nastopa v prvi nemški ligi. Mičo, kot ga kličejo prijatelji, se je odlično upiral velikemu favoritu in povedel že 2:0 v nizih, a je nato Kožul pokazal nekaj izjemnih udarcev, katerih ni manjkalo tudi s strani Horvata in je bilo finale prava poslastica za vse v dvorani. Dvoboj se je končal z rezultatom 4:2. 

V polfinalu je Mitja Horvat s 4:3 premagal Tomaža Pelcarja (Kema Murexin), kjer sta oba pokazala odlično igro, a je v zadnjem sedmem nizu Horvat uspel izsiliti precej napak Pelcarja, ki je kolo prej izločil Tilna Cvetka (Muta). S tretjim mestom je Pelcar dosegel v tako močni konkurenci prav tako super rezultat, kot tudi Bojan Ropoša in Gregor Zafoštnik (Mura Sobota) z uvrstitvijo med 8 najboljših, saj je Ropošo v četrtfinalu zaustavil Horvat, bilo je 4:2, Zafoštnik pa Kožul pa sta končala dvoboj z izidom 4:1. 

Lep uspeh je z uvrstitvijo med 16 najboljših dosegel še Jure Smodiš (Kema Murexin), ko ga je za med osem premagal Zafoštnik s 4:2. Na glavni del turnirja so se uspeli uvrstiti še Luka Norčič, Damjan Zelko in Jan Lipič (vsi Kema Murexin) in izpadli v drugem kolu v borbah za med 16 najboljših.

Smiljan Mekicar (Vrhnika) in Janko Ori (Mura Sobota) sta vsak v svoji predtekmovalni skupini osvojila 3. mesti in se nista uvrstila na glavni turnir, kot tudi pri članicah to ni uspelo Ani Kovačec (Kema Murexin). Pri članicah so tri igralke Keme Murexin dosegle lep rezultat. Staša Matis, Ema Crnkovič in Blažka Harkai, so se uvrstile na glavni turnir in vse tri izgubile v tekmah za med 8 najboljših. Emo je zaustavila Nuša Kadiš (Interdiskont), Stašo državna reprezentantka Ana Tofant (Mengeš) in Blažko prav tako članska reprezentantka Sara Tokić (Vrtojba). 

Odličen uspeh pa so v dvojicah dosegli s 3. mestom Blažka Harkai in Ana Kovačec in pri članih tudi Gregor Zafoštnik s soigralcem Aljažem Godcem (Interdiskont). Tudi Damjan Zelko se je veselil medalje in to bronaste v kategoriji mešani pari s soigralko Tjašo Novak (Kajuh-Slovan), potem ko sta v polfinalu izgubila proti Andražu Novaku in Lari Opeka (Kajuh-Slovan), ki sta nato v finalu izgubila proti Deniju Kožulu in Nini Zupančič (Logatec). 

Ema Crnkovič je s soigralem Domnom Hohnjecem (Savinja), kot tudi naveza Tomaž Pelcar – Ana Kovačec, osvojila na koncu zelo dobro 5. mesto. Jure Smodiš in Blažka Harkai pa sta se uvrstila med 16 najboljših mešanih parov Slovenije, kar pa ni uspelo mešani dvojici Luka Norčič-Staša Matis in sta tako osvojila 17. mesto.

Člani NTK Sobota in članice Keme Murexin so se dva kroga pred koncem rednega dela že uvrstili v končnico (med prve štiri v državi), ki se začne meseca maja. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: NTK Sobota

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.