https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na prazniku občine Črenšovci zapel tudi Vlado Kreslin

Dolnja Bistrica, 06.05.2012 ob 12:50  

Dogajanje drugega dne 3. občinskega praznika občine Črenšovci je bilo pestro. Zvrstile so se športne in kulturne prireditve, podeljena pa so bila občinska priznanja in nagrade.


Na Srednji Bistrici so se čez dan odvijale športne prireditve. Igrali so nogomet, košarko in pandolo, ljubitelji daljše hoje pa so se podali na Pohod za murski cvet. Popoldan so se na stojnicah na Dolnji Bistrici predstavljala društva, ki delujejo v črenšovski občini.

Na osrednji prireditvi na Dolnji Bistrici so s prebiranjem odlomkov iz del pisatelja Ferda Godine, kateremu je letošnji občinski praznik tudi posvečen, obujali spomine na bistriške čase preteklosti, na posebnosti in dogodke, ki jih je pisatelj ohranil v svojih delih. Z zbranimi je svoje spomine na očeta Ferda Godino delila tudi njegova hči, Tončka Godina.

Na prireditvi so podelili občinska priznanja in nagrade posameznikom in društvom, ki so s svojim udejstvovanjem na različnih področjih zaslužni za poseben doprinos k polnejšemu življenju občanov in za dosežke, ki imajo pomen za razvoj in ugled občine.

Letošnja priznanja in nagrade so šla v roke Nadi Kreslin za delo na folklornem, kulturnem in izobraževalnem področju, PGD Žižki za dosežke na področju gasilstva, Kulturno-turističnemu društvu Črenšovci za aktivno udejstvovanje in dosežke na kulturnem in turističnem področju, Ludviku Levačiču za večletno delo na področju problematike Romov, Dušanu Dervariču za udejstvovanje v javnem življenju in gasilstvu ter Cirilu Zver za humanitarno dejavnost.

Skupina Marko banda je z izvajanjem etno glasbe poskrbela za celosten zaključek včerajšnjega kulturnega programa, zbrane pa je s svojim glasom navdušil tudi Vlado Kreslin.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.