https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Ružič: To je najvišja vrednost pogodbe, ki sem jih kdajkoli podpisal

22.05.2012 ob 12:41  

Univerza v Ljubljani je podpisala pogodbo s konzorcijem podjetij SGP Pomgrad d.d., Begrad d.d. in IMP d.d. za gradnjo objektov za Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakulteto za računalništvo in informatiko.


V imenu Univerze v Ljubljani je pogodbo v vrednosti 52.417.614,32 EUR (z DDV) podpisal rektor Radovan Stanislav Pejovnik, v imenu konzorcija pa predsednik uprave SGP Pomgrad Tadej Ružič.

Pejovnik je ob podpisu dejal, da gre za enega najpomembnejših dogodkov v njegovi karieri. "Več kot 15 let sem si prizadeval, da bi Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo dobila svoje prostore. Isto velja za oba dekana, profesorja Medena in Zimica. Verjamem, da bo konzorcij podjetij, s katerim smo danes podpisali pogodbo kvalitetno in v roku opravil svoje delo."

Foto: Željko Stevanič, IFP

Tudi prvi mož SGP Pomgrada Tadej Ružič je izrazil navdušenje ob podpisu pogodbe"To je najvišja vrednost pogodbe, ki sem jih kdajkoli podpisal. Mislil sem, da se mi bo tresla roka, a se mi ni. Želimo si plodnega sodelovanja in skupnega premagovanja ovir. Vse, kar je v naši moči, bomo storili, da bomo izpolnili pogodbene obveznosti v roku."

Univerza pridobila 88 milijonov nepovratnih sredstev

Gradnja fakultet FRI in FKKT je največji projekt v Sloveniji, ki je sofinanciran s strani Evropske unije – sklada za regionalni razvoj. Univerza v Ljubljani je pridobila 88 milijonov evrov nepovratnih namenskih evropskih sredstev za izgradnjo novih poslopij omenjenih fakultet in projekt poleg največje investicije v zgodovini Univerze v Ljubljani, pomeni tudi pomemben prispevek k zagonu slovenskega gospodarstva. Prav tako pa je to edinstveni projekt  v Sloveniji, saj je to prvi infrastrukturni projekt s področja raziskovanja in izobraževanja za katerega so dodeljena nepovratna sredstva v tako visokem znesku.

    Komentarji

    1. gost
      22.05.2012 ob 21:13 alf gost

      sgp pomgrad je zakon....le tako naprej da bodo ljudje imeli delo...katerim je za delo!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.