https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Islandija - otok, ki ga dolgo ne boste pozabili

27.9.2012  

Včasih nas zamika obisk kraja, ki bi bil povsem drugačen kot kraj kjer živimo, a nam predvsem visoke cene teh destinacij tega ne omogočijo. Nekoč je to veljalo za Islandijo, danes pa ne več.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Kriza, ki je leta 2008 prizadela celoten svet, je vplivala tudi na Islandijo in posledično je postala cenovno veliko bolj dostopna za obiskovalce. Cene več ne odstopajo od evropskega povprečja. Ta severni otok premore dobrih 300.000 prebivalcev, ki živijo  v prestolnici Reykjavik.

Že sama vožnja po krožni cesti, vam približa drugačno naravo, številne vulkane, gejzirje in mogočne ledenike. Za ogled glavnih znamenitosti potrebujete približno teden dni. Ko se sprehajate po Reykjaviku, se vam zdi, da se sprehajate po manjši vasici, ki ponuja številne pristne kavarnice in gostilnice s tradicijo. Lesene hiške in gostoljubni prebivalci so dodaten motiv za obisk. Nikoli tudi ne opazite hitenja in gneče na cestah. Kljub umirjenemu tempu življenja si domačini radi privoščijo izvrstno domačo kulinariko ter napolnijo sleherni kotiček pivnic in gostiln.

Temepratura se v poletnih mesecih se giblje okoli 14 stopinj celzija, ki so prav prijetne za raziskovanje otoka.  Številni geotermalni vrelci nudijo tudi možnost za prijetno namakanje v topli vodi. Zapomnite si, da je Islandija samo ena in  je tako drugačna, da je ne smete izpustiti iz liste vaših želja. Za letalski prevoz, ponavadi s prestopanjem v Nemčiji boste odšteli slabih 400 evrov.

Slovita "modra laguna", ki je od glavnega mesta oddaljena 20 min vožnje

 

Narava je bila tukaj zelo radodarna

 

Pravljičnost pokrajine

 

 

Pogled na prestolnico

 

Dih jemajoči Gullfoss

 

Na svetu je le peščica delujočih gejzirjev, Strokkur izbruhne vsakih 15 minut.

 

 

 

Hallgrimskirkja je največja cerkev na Islandiji, arhitekt je navdih iskal v toku lave.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...


OGLEJTE SI TUDI OSTALE POPOTNIŠKE PRISPEVKE:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.