https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

Piškotki

Piškotki

 

UVOD

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in bo s 15.6.2013 prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 

KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotki so datoteke, katere vsebujejo zaporedje številk in črk in jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

...IN KAJ DELAJO

Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. Z njo je namreč omogočena višja raven storitev kot so npr. shranjevanje potrdila o registraciji, uporaba spletne trgovine, preprečevanje pretiranega prikazovanja oglasnih pasic in podobno.

 

PIŠKOTKI SO DOBRI ZA VSE NAS - ODLOČI SE TI

Shranjevanje piškotkov je pod vašim popolnim nadzorom, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabljate, hranjenje piškotkov omejite ali onemogočite. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate, in v njem jih lahko omejite ali onemogočite.

Najpogostejši brskalniki:

A v vsakem brskalniku se jih da izklopiti v nastavitvah brskalnika.

 

Na tej strani lahko preverite, katere piškotke uporablja spletno mesto pomurec.com in zahtevki iz tretjih strani zaradi raznih widgetov / plug-inov (naziv piškotka / naši / piškotki drugih aplikacij / datum veljavnosti piškotka).

 

OPOMBA: Po naših ugotovitvah vam bodo piškotke namestila tudi družabna omrežja Facebook, Twitter in Youtube, v kolikor jih uporabljate. Upravljanje z njihovimi piškotki je, tako kot z vsemi piškotki tretjih oseb, izven naših pristojnosti, in je urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih uporabniki teh omrežij sprejeli ob registraciji.

Tudi oglaševalski partnerji lahko uporabljajo piškotke na tej strani. Med oglaševalci so med drugim tudi: Google Adsense, Iprom, Goldbach Audience, Ad Partner, Httpool in Rewords. Pomurec.com ne more vplivati ali nadzirati piškotkov, ki jih uporabljajo tretje stranke za oglaševanje.

 

V kolikor se ne strinjate s piškotki in pogoji uporabe spletnega mesta, vas prosimo, da naše spletno mesto zapustite.