https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Državno prvenstvo v odbojki na mivki se ta vikend vrača v Mursko Soboto

Letno kopališče Murska Sobota, 23.8.2021  

Po več desetletjih se ta vikend vrača na čudovito prizorišče letnega kopališča v Murski Soboti državno prvenstvo v odbojki na mivki.

Na čudovitem prizorišču letnega kopališča v Murski Soboti bodo v Cona.centru, razvojnemu vozlišču odbojke na mivki, pripravili v soboto, 28. in v nedeljo, 29. avgusta, dvodnevni, letos največji turnir za državno prvenstvo serije A v odbojki na mivki za moške. Za naslov Kralja soboške mivke v Murski Soboti se bo za vikend pomerilo skupaj šestnajst ekip, med njimi osem najboljših prijavljenih ekip po točkah iz Slovenije. Organizator bo skupaj z Odbojkarsko zvezo podelil štiri posebna vabila. Zadnje štiri ekipe se bodo na glavni turnir uvrstile iz kvalifikacij dan pred glavnim turnirjem.

Domači soboški prvoligaš, OK Panvita Pomgrad, si je že zagotovil eno posebno vabilo za nastop na glavnem turnirju in bo nastopil z novima okrepitvama v prihajajoči sezoni, Connor Jamesom McConnnell-ijem iz Kanade in Branislavom Radovićem iz Srbije.

Skupinski del tekmovanja se bo igral po novem, skrajšanem sistemu Svetovne odbojkarske zveze (FIVB) za šestnajst ekip, po štiri ekipe v vsaki skupini. V soboto, 28. avgusta, se bodo odigrali vsi skupinski dvoboji. Zmagovalci skupin se bodo uvrstili neposredno v četrtfinale. Drugo in tretje uvrščeni po skupinah, skupaj osem ekip se bodo v dveh novih skupinah, medsebojno pomerili za štiri prosta mesta v četrtfinalu. V nedeljo, 29. avgusta, se bodo potem odigrali dvoboji četrtfinala, obe polfinali in mali ter veliki finale. Mali finale, tekma za tretje mesto je napovedana za v nedeljo, 28., ob 17. uri, veliki finale za Kralja soboške mivke pa ob 18. uri.

Javno žrebanje na postavljene nosilce turnirja bo v petek, 27. avgusta., ob 19. uri, v živo, s spletnim prenosom na spletnem portalu organizatorja in prek družbenih medijev prvenstva. Prav tako bodo vsak dvoboj prvenstva, prenašan posamično v živo tako prek www.cona.center kot tudi prek družbenih medijev.

Organizator je najboljšim osmim ekipam prvenstva že zagotovil nagradni sklad v višini najmanj 1.000,00 € + dohodnina. Ekipe prejmejo nagrade za:
1. mesto: 150 točk / 350,00 € nagrade; 2. mesto: 130 točk / 200,00 € nagrade; 3. mesto: 110 točk / 150,00 € nagrade; 4. mesto: 90 točk / 100,00 € nagrade; 5. mesto: 75 točk / 50 € nagrade; 9.-16. mesto: 30 točk.

Prijave ekip na Murska Sobota Open, za Kralja soboške mivke so možne prek portala za odbojko na mivki Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) => https://odbojka.si/beachvolley/ do vključno torka, 24. avgusta.
Vsi igralci morajo biti registrirani pri OZS. Organizator na tekmovanje vabi tudi nekatere ekipe iz sosednjih držav, iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Češke.

Murska Sobota Open, DP serije A v odbojki na mivki je nadaljevanje tekmovanja za Kralja in kraljico soboške mivke ter nadgradnja državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki v Murski Soboti. Na tem težko pričakovanem prvenstvu organizator tudi letos pričakuje mednarodno udeležbo, z ekipami iz sosednjih držav.

Foto: Jure Zauneker.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.